Jorgić še drugič letos do trojčka naslovov na ITTF Junior Circuitu

11.10.2015 | 11:20

Jorgić še drugič letos do trojčka naslovov na ITTF Junior Circuitu

Vrnjačka Banja/Novo mesto - Slovenska reprezentanca mladincev v postavi Darko Jorgić, Erik Paulin in Peter Hribar je na MP Srbije, ki ta konec tedna poteka v Vrnjački Banji in šteje za turnir serije ITTF Junior Circuit, osvojila naslov prvakov in poskrbela, da je te dni južno na Balkanu trikrat zadonela Zdravljica.

Jorgić je do trojčka naslovov prišel že junija v Egiptu, ko je bil prav tako najvišje rangiran igralec na prvenstvu. Svojo nesporno kvaliteto je potrdil tudi v Srbiji, kjer je turnir končal brez enega samega poraza. Kvalifikacijski del tekmovanja so naši fantje opravili brez večjih težav, v finalnem delu pa so ekipe Nemčije, Romunije in Belgije padle po ustaljenem receptu 2+1 z rezultatom 3:1. Jorgić je zabeležil dve zmagi, svoje pa sta dodala še Paulin in Hribar. 'Paule' je proti Nemčiji premagal Nilsa Hohmeierja, 'Pero' pa je bil na 3. poziciji uspešen proti Romunom in Belgijcem v velikem finalu.

Z nastopi v Srbiji so naši mladinci potrdili, da se ob izvenserijskem Jorgiću, ki sodi v samo špico evropskega namiznoteniškega vrha do 18 let, obeta nova sezona polna mednarodnih uspehov, eno oko pa lahko vržemo že v julij 2016, ko bodo mladinci v Zagrebu branili bronasto kolajno z letošnjega MEP v Bratislavi. Ob dobrem delu v centru ter pomoči Tilna Cvetka, ki tudi sodi v našo udarno ekipo, bo mogoče prav vse.

Peti mladinec Evrope je v Srbiji upravičil vlogo 1. nosilca in prišel do naslova tako med posamezniki, kot tudi med dvojicami, kjer je moči združil z Erikom Paulinom. V tekmovanju posameznikov je imel 17-letni igralec NTK Krka še največ težav v četrtfinalu, kjer ga je Šved Per Sandstrom raztegnil do šestih nizov. V polfinalu in finalu je Jorgić Simonu Soderlundu (ŠVE) oz. Helshanu Weerasingheju (ANG) prepustil tolažilni niz, nekaj pred 19. uro po lokalnem času pa že proslavljal svoj drugi posamični naslov na turnirjih serije ITTF Junior Circuit. Uspešen je bil že letos junija v Egiptu.

Turnir dvojic sta Jorgić in Paulin začela s tesno zmago proti romunski navezi Bogdan Singeorzan/Andrei Flamind 3:2 (10, 7, -8, -7, 12), nato pa sta prestavila v višjo prestavo in se varno odpeljala do najvišje stopničke. V finalu sta še ena Romuna Alexandru Manole in Florin Spelbus na svoj račun prišla le v 3. nizu, ostalo pa je odšlo v Slovenijo.

T. Š.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava