gospodarstvo

Na Expu 2015 se kot zadnja predstavlja jugovzhodna regija

12.10.2015 | 11:45 | STA

Vinogradi (Foto Jošt Gantar)

Vinogradi (Foto Jošt Gantar)

Grad Otočec (Foto Terme Krka)

Grad Otočec (Foto Terme Krka)

Milano - Kot zadnja se na svetovni razstavi Expo 2015 v Milanu predstavlja jugovzhodna regija. Zgodba Dolenjske, Bele krajine in Kočevsko-ribniške je prikazana skozi kulinariko v kuharskih šovih, naravne in kulturne znamenitosti ter pestro turistično ponudbo in razstavo foto kolažev.

Jugovzhodna regija je predstavitev, ki bo potekala do 20. oktobra, v nedeljo začela z nastopom tamburaške skupine KUD Dobreč iz Dragatuša.

"Čudoviti video posnetki obiskovalce vsaj za trenutek ponesejo med dolenjske griče, v dolino reke Kolpe in Krke, med belokranjske steljnike ali pa na ribniški sejem. Prav tako se lahko obiskovalci od začetka svetovne razstave z virtualnimi očali sprehajajo po Otočcu ter po obrobju kočevskega pragozda," so zapisali na Spiritu.

Poudarili so, da reliefna razgibanost, številni vodotoki, kraške značilnosti in biotska raznovrstnost ustvarjajo nepozabno dinamičnost jugovzhodne Slovenije. V njenih lokalnih prostranostih pa se bohotijo temno zeleni gozdovi, katerih pragozdni ostanki in drevesni velikani jemljejo dih.

V četrtek bo Expo obiskala tudi delegacija županov občin jugovzhodne Slovenije, ki se bo poleg ogleda razstave udeležili tudi delovnega srečanja na temo regijskega turizma.

V petek pa bosta svetovno razstavo Expo 2015 obiskala tudi predsednik republike Borut Pahor ter gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

‹ nazaj

Komentarji (2)

12.10.2015Ocenigospodarstvo 
Na expo moraJjo iti Iljudje iz gospodarstva ne pa ti ki celo zivljenje zivijo od drzavnih jasli-Le kaj bojo zupani tam z vsem spoštovanjem do nih,
12.10.2015Ocenibj 
Oni gredo na občinske stroške, razstavljalci pa na svoje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava