kronika

Na Dolenjskem in v Posavju številni vozili pijani

12.10.2015 | 14:25 | M. K.

Na Dolenjskem in v Posavju številni vozili pijani

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v petek in soboto popoldan preverjali psihofizično stanje voznikov. Ustavili so kar dvanajst kršiteljev, ki so vozili pod vplivom alkohola, sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

V Dobovi so v petek odredili preizkus alkoholiziranosti štirim kolesarjem. Vsi so bili očitno pod vplivom alkohola, eden je vozil celo po nasprotnem smernem vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Dva kolesarja sta opravljanje preizkusa odklonila, eden je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligrama alkohola, drugi pa 0,62 miligrama. V Dobovi so odredili preizkus alkoholiziranosti tudi dvema voznikoma osebnih avtomobilov, ki sta bila vidno pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je potrdil domneve policistov, v litru izdihanega zraka sta imela 0,67 in 0,95 miligrama alkohola. Voznik osebnega avtomobila, ki so ga istega dne ustavili v Brežicah, je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligrama alkohola.

V soboto popoldan so psihofizično stanje voznikov motornih vozil preverjali na območju Dolenjske. V Trebelnem so ustavili voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligrama alkohola in v Šentrupertu, kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,32 miligrama alkohola. V Novem mestu so med kontrolo prometa opazili voznika, ki je po enosmerni cesti vozil v nasprotni smeri. Kršitelja so ustavili in ugotovili, da gre za voznika začetnika. V litru izdihanega zraka je imel 0,25 miligrama alkohola. V noči na nedeljo so v Novem mestu opazili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez prižganih luči. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligrama alkohola. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so v Novem mestu odredili preizkus tudi vozniku osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,92 miligrama alkohola. Osebni avtomobil Ford focus so mu zasegli.

Zoper kršitelje so policisti dosledno ukrepali. Zaradi kršitev so jim izdali plačilne naloge in napisali obdolžilne predloge.

Tudi povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Trebanjski policisti so bili v noči na nedeljo obveščeni o prometni nesreči med Gomilo in Trebnjim. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtombila na prehodu ceste čez železniško progo zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilo in trčil v prometno signalizacijo. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. V litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligrama alkohola.

Vlom v lokal

Na Jakčevi ulici v Novem mestu je v noči na soboto nekdo skozi strešno okno vlomil v gostinski lokal. Ukradel je nekaj kovancev, več steklenic alkoholne pijače in tobačne izdelke. Škode je za okoli 1000 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava