kolesarstvo

Primož Roglič v svetovno serijo k Lottu-Jumbu

13.10.2015 | 08:35 | STA

Primož Roglič (Foto: I. V., arhiv DL)

Primož Roglič (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Primož Roglič, nekdanji smučarski skakalec, ki se je v kratkem času prelevil v odličnega kolesarja, zapušča novomeško Adrio Mobil in se seli v nizozemsko ekipo Lotto-Jumbo, ki tekmuje v svetovni seriji.

"Predvsem iskrena zahvala Adrii Mobil za vse, kar smo v teh nekaj letih skupaj naredili in mislim, da smo naredili veliko. Veselim se novih izzivov, a hkrati čutim tudi rahlo razočaranje, ker odhajam iz okolja, v katerem sem imel vse pogoje za razvoj in v katerem sem se resnično odlično počutil. Ekipa Lotto-Jumbo vendarle predstavlja višjo stopničko na tej moji kolesarski poti. Pripravljen sem se spopasti z novimi izzivi. Sicer pa osebno ne pričakujem nič posebnega, kajti s pričakovanji je pač tako, da, če več pričakuješ, si lahko tudi bolj razočaran. Zato se bom prepustil toku in od sebe dal svoj maksimum, kot sem ga tudi doslej," je dejal Roglič, ki se je Adrii Mobil pridružil pred slabimi tremi leti in se iz popolnega začetnika razvil v vrhunskega kolesarja. Letos je zmagal dirko po Sloveniji in po Azerbajdžanu.

Roglič je drugi kolesar Adrie Mobila, ki se ob koncu letošnje sezone po zaslugi dobrih rezultatov seli v svetovno serijo. Pred njim je z italijanskim Lamprejem podpisal Marko Kump, zmagovalec devetnajstih dirk v letošnji sezoni.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava