kronika

Trije ranjeni na avtocesti; plaz zaprl cesto

13.10.2015 | 07:10 | M. K.

Trije ranjeni na avtocesti; plaz zaprl cesto

Včeraj ob 17.13 uri se je na avtocesti Brežice–Krško v naselju Drnovo, občina Krško, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo kombinirano vozilo. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, izvlekli vozilo na cestišče in pomagali vlečni službi. Reševalci NMP ZD Brežice so dve poškodovani osebi odpeljali v brežiško bolnišnico.

Ob 9.08 sta na avtocesti na vrhu Višnjegorskega klanca v občini Ivančna Gorica trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi ponesrečene osebe, odklopili akumulator ter očistili razlite motorne tekočine.

Vejevje pod mostom

Ob 17.32 so pri naselju Potok, občina Straža, gasilci PGD Vavta vas očistili zagozdeno vejevje izpod lesenega mostu čez reko Krko.

Gnezda os

Ob 11.30 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško s podstrešja Valvazorjeve knjižnice Krško s tehničnim posegom odstranili gnezda os.

Ob 15.55 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško v Krškem s stanovanjskega objekta odstranili osje gnezdo.

Plaz zaprl cesto

Občina Brežice obvešča, da bo zaradi plazu do 17.10.2015 popolna zapora lokalne ceste Artiče-Volčje. Obvoz bo urejen z ustrezno cestno prometno signalizacijo.

Vodo bodo klorirali

Kostak d.d. obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Krško, da bodo do nadaljnjega izvajali preventivno kloriranje vodovodnega sistema. Voda bo kljub temu primerna za uživanje in uporabo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava