mladi dopisnik

Oseba, ki ji najbolj zaupam

13.10.2015 | 09:25 | Učenci 6. – 9. razreda OŠ Stari trg ob Kolpi z učiteljico Marijo Volf

Vir: pozitivnemisli.com

Vir: pozitivnemisli.com

Geslo letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 5. do 11. oktobra, se je glasil Nekaj ti moram povedati. Pesnik Andrej Rozman Roza je v pesmi – poslanici Nekaj ti moram povedat zapisal: »Za vsakogar mora obstajat nekdo, kateremu tako zaupa, da se mu lahko zaupa, ko mu je težko.« Takole smo razmišljali o osebah, ki jim najbolj zaupamo.

Na vsem širnem svetu najbolj zaupam sošolki in prijateljici Živi. Nje ne more nadomestiti nihče. Ob meni je vedno in povsod. Vse ji lahko zaupam in sem ponosna, da ji lahko rečem najboljša prijateljica.
Nika Rauh, 7. r.

Osebi, ki jima lahko popolnoma zaupam, sta prijateljica in sestrična. Vem, da ne bosta nikoli povedali drugim tistega, česar ne želim. Vedno mi pomagata rešiti težave.
Lucija Konda, 7. r.

Moja najbolj zaupljiva oseba je moja mama. Lahko ji zaupam čisto vse.
Luka Šegina, 7. r.

Jaz lahko najbolj zaupam bratu in najboljšemu prijatelju. Vem, da me ne bosta izdala.
Janez Konda, 7. r.

Najbolj zaupam najboljši prijateljici Niki. Lahko ji povem vse skrivnosti. Vedno mi stoji ob strani. Ob njej se počutim super.
Živa Mihelić, 7. r.

Najbolj zaupam Luki, ki je moj sorodnik, sošolec in prijatelj. Vedno me posluša in nasmeji. Ko imam slab dan ali kakšno težavo, me poskuša razvedriti in mu tudi uspe. Zelo sem vesela, da ga imam.
Karmen Šterbenc, 7. r.

Rada imam svojo sestro. Pri srcu sta mi tudi prijateljici Živa in Nika. Njim lahko zaupam.
Neja Evgenija Ržen, 6. r.

Jaz najbolj zaupam osebi, ki me je hranila in oblačila, ko sem bila majhna, in vzgojila – to je moja mama Lidija. Ona je najbolj prijazna oseba na svetu. Zaupam ji vse skrivnosti. Tudi ko kaj ušpičim, ji povem, čeprav ne takoj. Ko bom imela fanta, bo ona prva, ki bo izvedela zanj. Rada imam svojo mamo.
Lucija Šterk, 8. r.

Svoje skrivnosti lahko zaupam Niki, ki je zelo dobra prijateljica, me nikoli ne izda in mi zna prisluhniti. Večkrat se tudi skregava, a ker sva zelo navezani druga na drugo, se še isti dan pobotava in se najinim brezzveznim prepirom nasmejiva.
Nastja Mlakar, 8. r.

Jaz svoje skrivnosti zaupam očiju Francu in mamici Azri. Zaupam jima, ker sta moja edina starša. Kar jima zaupam, ne izdata nikomur. Včasih pa se zaupam tudi bratu Jerneju.
Matej Črček, 8. r.

Največ zaupam mami. Lahko ji povem vse, kajti vedno sprejme vsako stvar na lep način. Kar ji zaupam, zna zadržati zase. Z njo se lahko pogovorim o različnih rečeh. Ko mi je težko pri srcu in ko sem žalostna, me nasmeji s kakšno hecno besedo. Res je lepo, če imaš osebo, ki ji lahko zaupaš.
Diana Kapš, 8. r.

Oseba, ki ji najbolj zaupam, je moja edina sošolka in najboljša prijateljica Andreja. Zaupam ji zato, ker me še nikoli ni izdala in verjamem, da me tudi ne bo. Z njo se najraje pogovarjam. Rada bi ji sporočila, da je takšna, kakršna je, najboljša in naj se ne spremeni. Vedno bo moja najboljša prijateljica. Še naprej si bova delili lepe misli, doživetja in spomine. Rada jo imam.
Eva Vukelić, 9. r.

Jaz svoje misli in doživetja najraje in najlažje delim s sošolko in najboljšo prijateljico Evo, saj vem, da ji lahko zaupam prav vse. Poznava se že devet let in od prvega srečanja sva nerazdružljivi in si poveva čisto vse. Lahko ji zaupam vsako skrivnost in povem vse, kar mi leži na duši. Vedno mi prisluhne, mi pomaga, stoji ob strani in, kar je najpomembnejše, kar ji zaupam, zadrži zase. Eva je prava prijateljica in zato bo za vedno ostala moja najboljša prijateljica.
Andreja Kastelec, 9. r.

»Pogovarjanje je bližina in toplina,
s pogovarjanjem smo družina in skupina.
S pogovarjanjem se človek s človekom prepleta,
s pogovarjanjem smo mreža tudi zunaj interneta.«
Andrej Rozman Roza, Nekaj ti moram povedat

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava