posavje

Potapljači vadili reševanje iz Save

13.10.2015 | 17:30 | R. Ž.

Foto: Društvo potapljačev Vidra Krško

Foto: Društvo potapljačev Vidra Krško

Brestanica - Podvodna reševalna služba Slovenije in Reševalna postaja Krško, ki deluje v okviru Društva potapljačev Vidra Krško je v soboto na reki Savi organizirala vajo celotnega sestava Podvodne reševalne službe Slovenije. Kot poudarja predsednik krške Vidre Matej Koritnik, je bila vaja v takšnem obsegu pomembna z vidika spoznavanja enot in načelnika slovenske podvodne reševalne službe ter spoznavanja s terenom, opremo, logističnimi zmožnostmi in usposobljenostjo reševalcev.

Sava je imela, ko je ob mostu pri Brestanici tekla vaja, le 14 stopinj Celzija, vidljivost pa je bila slaba. 96 reševalcev iz 15 reševalnih postaj je ob pomoči gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec pri Krškem ter članov krškega kajak kanu kluba in društva Vidra reševalo pogrešanega kolesarja.

Reševalci so na teren prišli z vso potrebno osebno in tehnično opremo. Pri reševanju so uporabili dva motorna čolna in pet kajakov, ki so nudili podporo, ob tem pa še posebno opremo, med katero so med drugim sodili tudi sonar, drog in vrvi za preiskovanje, podvodne svetilke in boje za označevanje lokacij.

Tokrat je šlo za vajo. Sicer pa imamo v Sloveniji okoli 150 tovrstnih reševalcev, ki letno opravijo okoli 20 reševanj, v katerih iščejo utopljence.

‹ nazaj

Galerija (5)

IMG_2558
IMG_2599
IMG_2672
IMG_2708
IMG_2734

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava