dolenjska

Klepet brez celofana o beguncih z Ervinom Hladnikom Milharčičem

13.10.2015 | 13:50 | M. Ž.

Fotografija je ilustrativna (Foto: J. A., arhiv DL)

Fotografija je ilustrativna (Foto: J. A., arhiv DL)

Novo mesto - Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto drevi ob 19. uri začenja s ciklom mesečnih klepetov z različnimi gosti o trenutno zelo aktualni temi – beguncih. Klepeti bodo potekali vsak drugi torek v mesecu v kavarni Hostla Situla, namenjeni pa so vsem, ki se ne zadovoljijo zgolj s površnimi informacijami in laičnimi ocenami.

Na oktobrskem srečanju z naslovom Zakaj prihajajo, bo novinar Dolenjskega lista Igor Vidmar z raziskovalko Mirovnega inštituta dr. Veroniko Bajt in novinarjem Ervinom Hladnikom Milharčičem naredil pregled celotne zgodbe.

Pogovarjali se bodo o vprašanjih, ki se jim mediji kljub poplavi informacij v zvezi z begunci izogibajo oz. ne pridejo do njih - o deželah, od koder prihajajo ti ljudje, zgodovini in trenutnem stanju v teh deželah, o vzrokih, zakaj so se odločili zapustiti domovino, kdo so ti ljudje, kaj želijo, kaj si obetajo in zakaj v Evropi oziroma določenih evropskih državah vidijo obljubljeno deželo.

Na koncu pa se bodo dotaknili še najpomembnejših vprašanj - kaj narediti, da se bodo čim prej in čim bolje vključili v našo družbo, kaj jim lahko ponudimo in kaj oni ponujajo nam, kaj se zgodi, če jim bomo postavljali ovire, če jim ne bomo dovolili, da si legalno najdejo delo in čim prej sami skrbijo zase, če ne vključimo otrok v šolski sistem, če jim ne pomagamo, da se naučijo jezika dežele, v kateri bodo živeli…

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava