Kozmus držal obljubo, prihodnji teden bo razkril načrte

15.10.2015 | 08:50

Primož Kozmus (Foto: arhiv DL)

Primož Kozmus (Foto: arhiv DL)

Brežice - Najuspešnejši slovenski atlet Primož Kozmus bo ob koncu prihodnjega tedna razkril načrte za prihodnost. "Kozmus bo na dogodku, ki bo Viteški dvorani Gradu Brežice v petek, 23. oktobra, predstavil svoje načrte za nadaljevanje svoje poti," so včeraj sporočili njegovi predstavniki.

Šestintridesetletni veteran je bil član slovenske odprave na olimpijskih igrah v Atenah 2004 in slovenske odprave na olimpijskih igrah v Pekingu 2008. V Pekingu je postal olimpijski prvak v metu kladiva, točno leto dni pozneje pa v Berlinu še svetovni prvak. Je tudi prvi Slovenec, ki je na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu v atletiki prejel zlato kolajno.

Kozmus je letošnjo sezono izpustil zaradi poškodbe. Še pred drugim balkanskim ekipnim atletskim tekmovanjem, ki je bilo minuli mesec v Velenju, pa je napovedal, da bo o nadaljnji tekmovalni karieri več povedal na novinarski konferenci.

Kozmus je enkrat že prekinil kariero. Oktobra 2009 je nepričakovano sporočil, da vsaj začasno iz osebnih razlogov ne bo tekmoval. Prekinitev je trajala eno leto, do 25. oktobra 2010, ko je javnosti sporočil, da se vrača v aktivni šport in da se bo udeležil olimpijskih iger leta 2012 v Londonu, na katerih je v metu kladiva osvojil odličje srebrnega leska.

STA, M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava