odbojka

Župan sprejel srebrna odbojkarja

27.10.2015 | 08:40 | Besedilo in fotografije: R. N.

Poleg župana Franca Škufce sta srebrnima junakoma čestitala tudi podžupan Jože Šteingel in direktor občinske uprave Jacques Gros. Po koncu sprejema je nastala še skupinska fotografija.

Poleg župana Franca Škufce sta srebrnima junakoma čestitala tudi podžupan Jože Šteingel in direktor občinske uprave Jacques Gros. Po koncu sprejema je nastala še skupinska fotografija.

Danijel Koncilja brani barve avstrijske ekipe Posojilnica Dob.

Danijel Koncilja brani barve avstrijske ekipe Posojilnica Dob.

Miha Plot pa je, medtem ko čaka na ponudbo iz tujine, ponovno oblekel dres novomeške Krke.

Miha Plot pa je, medtem ko čaka na ponudbo iz tujine, ponovno oblekel dres novomeške Krke.

Žužemberk - Za Žužemberčana Miho Plota in Danijela Konciljo, ki sta na nedavno končanem evropskem odbojkarskem prvenstvu z reprezentanco osvojila srebrno medaljo, so pripravili sprejem tudi v domači občini. Kot so dejali, so na njun dosežek izredno ponosni.

Poleg podžupana Jožeta Šteingla in direktorja občinske uprave Jacquesa Grosa je suhokranjskima junakoma čestital tudi domači župan Franc Škufca. Kot sta skromno dejala srebrna odbojkarja, se povsem še ne zavedata pomena medalje. "Malo počasi prihaja za nami. Na turnirju sploh ni bilo tega občutka, ker smo bolj razmišljali, kako moramo igrati v nadaljevanju. Zdaj pa počasi ta evforija prihaja za nami in počasi se zavedamo tega uspeha," je dejal Plot. Koncilja je ob tem le še pristavil, da so bili vsi izredno veseli tega zgodovinskega uspeha.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v preteklosti prikazala že kar nekaj odličnih iger, vendar ji ni uspel ta preskok med najboljše. "S selektorjem Andreo Gianijem nam je bilo lažje in nam je uspelo, ker je strokovnjak, ki ve, kako se dela in ravna  v določenih situacijah," pravi Plot. Da je k uspehu veliko pripomogel italijanski strokovnjak na slovenski klopi, se strinja tudi Koncilja. "Giani je super, odličen trener, o njem nimam slabih besed," je še dodal.

Zgodovinski uspeh je za oba tudi dobra popotnica v nadaljevanju sezone.Koncilja se je kmalu po prvenstvu vrnil v avstrijsko ekipo Posojilnica Dob, v kateri poleg njega igra kar nekaj Slovencev in upa, da bo uspel vsaj ponoviti nivo igre, ki ga je prikazal na evropskem prvenstvu. Plot pa je, medtem ko čaka na ponudbo iz tujine, znova oblekel dres novomeške Krke. "V Krki je zelo perspektivna ekipa. Veliko je mladih igralcev, s katerimi je možno dobro in prijetno delati. Vesel sem, da sem lahko z njimi," je povedal o novomeški ekipi.

Vrhunski dosežek je tudi potrditev pravilnega dela v domačem odbojkarskem klubu Žužemberk, kjer sta se oba naučila osnov odbojke, poudarja župan. "To je dokaz, da je Žužemberk valilnica pravih talentov, ki dosegajo največje rezultate," je dejal Škufca, ki je na koncu obema zaželel, da se z naslednjega evropskega prvenstva na Poljskem vrneta z zlato medaljo.

‹ nazaj

Galerija (11)

IMG_5720
IMG_5722
IMG_5724
IMG_5725
IMG_5727
IMG_5728
IMG_5730
IMG_5737
IMG_5738
IMG_5743
IMG_5746

Komentarji (1)

27.10.2015OceniDare Pucelj 
Iskrene čestitke Mihi in Danijelu za izjemen uspeh. Srebrni medalji z evropskega članskega prvenstva sta kroni vseh medalj, ki jih domači odbojkarski klub že leta in leta osvaja na državnih prvenstvih v mlajših kategorijah. Žužemberk je najmanjši kraj v Sloveniji, ki se lahko pohvali kar z dvema članskima medaljama z evropskega prvenstva v ekipnih športih. Medalji sta Izpolnili sanje mnogih generacij žužemberških odbojkarjev. Želim vama še vrsto let uspešno nadaljevanje športne kariere in kot pravijo, prve ne pozabiš nikoli. In ta se je začela in morda se bo nekoč tudi končala v Žužemberku.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava