kočevsko-ribniško

Intervju Dolenjskega lista: Božidar Voljč

28.10.2015 | 17:30 | M. L.-S.

Dr. Božidar Voljč. (Foto: M. L.-S.)

Dr. Božidar Voljč. (Foto: M. L.-S.)

Ribnica - »Podjetja, ki so bila naš nacionalni ponos, so danes v rokah tujcev in tujci odločajo, koga bodo zaposlili. Tiste, ki jim manjka še nekaj let do upokojitve, silijo, da bodisi dokupijo leta ali da se predčasno upokojijo s tolikanj nižjo pokojnino. S to politiko, ki jo sedaj pri nas vodimo, sejemo bodočo revščino med stare ljudi,« opozarja dr. Božidar Voljč, upokojeni zdravnik, ki je bil, ko je bil še zaposlen, tudi direktor zdravstvenih domov Kočevje in Ribnica, kasneje direktor Zavoda RS za transfuzijsko medicino, pa tudi minister za zdravstvo v prvi vladi v samostojni Sloveniji. Tudi danes, ko ima že 76 let, je še vedno aktiven: med drugim je tudi razširjevalec aktivnega in zdravega življenja v lokalnem okolju v okviru projekta AHC.SI - Aktivno in zdravo staranje v Sloveniji.

Pomembno sporočilo dr. Božidarja Voljča je, da se je na starost treba pripravljati. Zakaj, kako in kdo v pripravah na starost lahko pomaga in o tem, kako gleda Evropa in kako pri nas na starostnike in staranje, kot tudi o dilemi mladi-stari, ki je ob veliki brezposelnosti in vse manj novih delovnih mestih pri nas še kako aktualna, v skandinavskih državah pa je, kot pravi dr. Voljč, sploh ne poznajo, piše v velikem intervjuju v jutrišnji novi številki tiskanega Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (3)

28.10.2015OceniRudi 
Komunisti in njihovi mladički so nesposobni gospodarji pohlep in lopovščina je njihova vrlina, Komunist ni rojen za gospodarja, gospod Voljč kam so sli v sluzbe člani zadnjega CK- akaj.Kot je znano so sli na odgovorna mesta v banke in gospodarstvo Zal pa niso bli za drugam kot za stalo ali svinjak pa se tam bi ble najbrz zvali lacne.Ce bi komuniste in njihove mladice v svinjake bi danes vsi ziveli lepse v tej cudo iti dezeli..
28.10.2015OceniRazodetje 
@ Rudi - noben komunist ni rojen za gospodarja. Prav imaš! In zakaj ne? Ker ideja komunizma ne pozna gospodarjev in hlapcev! Podobno veleva vera. A tu o " bratstvu in sestrstvu" govorijo gospodje v pozlati ....
28.10.2015Ocenipoendekel 
Rudl ti kar veselo krmi svinje svojega gospodarja. Mogoče boš ta okoli Novega leta lahko obral kašen parkeljček, vendar vedi, da vsakega prasca čaka njegovo martinovo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava