košarka

Druga zmaga Novomeščanov, tretji poraz Domžalčanov

11.11.2015 | 20:55 | STA, M. M.

Erjon Kastrati (Foto: I. V., arhiv DL)

Erjon Kastrati (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto, Ljubljana - Na sporedu je bil tretji krog košarkarskega pokala Fiba. Slovenski predstavniki so bili tudi tokrat skromni. Edino zmago je zabeležila Krka, Helios Suns je izgubil danes, Zlatoroga in Tajfuna pa sta morala premoč tekmecema priznati že včeraj.

Krka je trenutno najuspešnejša slovenska ekipa v pokalu Fiba, saj ima po treh krogih edina pozitiven izkupiček. Tokrat je doma premagala nizozemski Leiden z 79:51 (24:18, 46:32, 60:43). Kar pet igralcev Krke je imelo dvomestno število točk - Jure Lalić 14, Luka Lapornik 12, Ive Ivanov 11, Erjon Kastrati 11 in Dušan Katnić 11.

Domžalčani so doživeli tretji poraz, drugega zaporednega pred domačimi gledalci v dvorani Komunalnega centra. Tokrat jim je mero vzel Pieno Zvaigzdes iz Litve, ki je slavil z 80:71 (16:15, 37:39, 59:61). Djordje Lelić je zbral 16 točk, Želimir Zagorac 14, Travis Cohn pa se je približal trojnemu dvojčku - 9 točk, 9 skokov, 6 podaj.

Včeraj sta bila poražena tako Zlatorog kot Tajfun. Državni prvaki iz Šentjurja so izgubili z dansko ekipo Bekken Bears z 68:72, Zlatorog pa je vknjižil tretjo ničlo proti francoskemu Elan Chalonu (86:53).

Pokal Fiba se bo nadaljeval naslednji teden. Krka bo že v torek gostovala v Portu, ostali trije slovenski klubi pa bodo igrali v sredo - Zlatorog doma z nizozemskim Shoetersom, Helios Suns v Domžalah z Ventspilsom iz Latvije, Tajfun pa na Češkem z Nymburkom.

‹ nazaj

Komentarji (1)

12.11.2015OceniTilen 
Krka pa rastura zadnje cajte. Kapo dol! Ta serija zmag ima samo eno slabo stran. Jana ni več. Ko je Krka zgublala je vsakič kaj popluval, kritiziral ekipo in trenerja in vse druge. Zdaj se pa nič več ne oglas. Mogoče ga je pa sram in čaka u zasedi da se spet oglas ob kakšni zgubleni tekmi. ;-)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava