avto moto

Uvod v sezono bo v Krškem

15.11.2015 | 17:30 | STA

(Foto: G. R., arhiv DL)

(Foto: G. R., arhiv DL)

Krško, London - Vodstvo elitnega speedwayskega tekmovanja, serije Grand prix, je danes razkrilo koledar svetovnega prvenstva za posameznike 2016. Na koledarju ostaja dirka za VN Slovenije v Krškem, še več, v sezoni 2016 bo to celo prva postaja. Uvod bo v Krškem tako 30. aprila, konec sezone pa bo, podobno kot letos, v Avstraliji konec oktobra.

Serija Grand Prix – naslov prvaka bo branil Britanec Tai Woffinden, slovenski adut Matej Žagar pa bo skušal še izboljšati šesto mesto iz sezone 2015 – bo imela naslednje leto 11 postaj.

Prvi dirki v Sloveniji bo sledila ponovitev letos precej ponesrečene izvedbe na nacionalnem stadionu v Varšavi 14. maja. Naslednja dirka bo danski Horsens 11. junija, praški stadion Marketa, kjer so izvedli največ dirk za SP, leta 2016 bo že jubilejna 20., bo dirkače gostil 25. junija, klasika tega športa v Cardiffu pa bo na stadionu Millennium 9. julija.

Poleti bo premor v sezoni, ki ga bodo izkoristili za finalne obračune v ekipnem svetovnem pokalu (od 23. do 30. julija bodo dirke v Vojensu, Vasterviku in Manchestru).

Sezona SP se bo nadaljevala v švedski Malilli 13. avgusta, poljski Gorzow bo prizorišče 27. avgusta, potem pa se bo tekmovanje spet vrnilo v Nemčijo, gostitelj bo Teterow 10. septembra.

Zadnji del sezone se bo začel v Stockholmu na stadionu Friends Arena 24. septembra, zadnja evropska postaja bo poljski Torun 1. oktobra, konec sezone 2016 pa bo, po dobrih izkušnjah letošnje, ko se je po 13-letnem premoru avstralskih dirk na stadionu v Melbournu zbralo 26.000 gledalcev, tudi v letu 2016 v tem mestu, datum zadnje dirke sezone je 22. oktober.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava