kronika

Sneg zaposlil dežurne službe

22.11.2015 | 07:25 | M. K.

Foto: arhiv

Foto: arhiv

Kot smo poročali, je včerajšnji prvi sneg to zimo povzročil precej dela dežurnim službam predvsem zaradi podrtih dreves. Ta so padala tudi na električne žice, na cestah pa ovirala promet. Kot je razvidno iz kronološkega poročila regijskega centra za obveščanje, tudi v večernih urah počitka za dežurne delavce ni bilo:

Dolenjska in Bela krajina

Ob 18.05 je na cesti Straža-Novo mesto, pred Srebrničami, podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili dežurni delavci cestnega podjetja.

Ob 19.13 je na cesti Vinica-Zilje, pri kraju Zilje, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili dežurni delavci cestnega podjetja.

Ob 19.32 je na cesti Sadinja vas pri Dvoru-Dvor, občina Žužemberk, podrto drevo oviralo promet. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.

Ob 20.00 sta na cesti Vavta vas-Drganja sela, občina Straža, dve podrti drevesi ovirali promet. Gasilci PGD Vavta vas so ju razžagali in odstranili.

Ob 21.08 je podrto drevo oviralo promet na cesti od prelaza Vahta proti Novemu mestu, občina Novo mesto. Drevo so razžagali delavci cestnega podjetja.

Davi ob 2.07 je na cesti Čatež-Velika Loka pri naselju Trnje, občina Trebnje, drevo padlo na cesto in oviralo promet, ob 3.45 se je podobono zgodilo na cesti Šmarješke Toplice-Šmarjeta v občini Šmarješke Toplice, ob 4.30 na cesti Dolnja Težka Voda-Vahta, občina Novo mesto (promet je oviralo več vej), ob 5.28 pa na cesti Podturn pri Dolenjskih Toplicah. Povsod so posredovali delavci cestnega podjetja.

Posavje

Ob 19.39 se je na Drožanjsko cesto v Sevnici podrlo drevo. Oviro je odstranil delavec Komunale Sevnica.

Ob 22.10 se je podrlo drevo na cesto v kraju Planina pri Podbočju. Drevo je odstranil dežurni delavec pri CGP Krško.

Ob 5.52 se je na cesto na Ledini v Sevnici podrlo drevo. Oviro je odstranil delavec Komunale Sevnica.

Težave z električno energijo

Ob 20.13 je v ulici Kočevje v Črnomlju drevo padlo na električni drog. Prišlo je do prekinitve z oskrbo električne energije. O dogodku so bili obveščeni dežurni delavci elektro podjetja.

Davi ob 3.41 je prišlo do prekinitve z oskrbo električne energije v naselju Šentlovrenc pri Trebnjem, občina Trebnje zaradi napake na transformatorski postaji. Delavci Elektra napako odpravljajo.

Elektro Celje, Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju TP SEP Mokronog danes do 17.00.

Prometna nesreča

Včeraj ob 14.17 sta na cesti v Prilesju, občina Velike Lašče, trčili osebni vozili. V nesreči so bile poškodovane štiri osebe, katere so reševalci ZD Kočevje in ekipa NMP ZD Ribnica prepeljali v UKC Ljubljana. Poleg reševalcev so posredovali tudi gasilci PGD Ribnica in GB Ljubljana, ki so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb in nudili pomoč vlečni službi pri odvozu vozil.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava