Zmagovalki na Glasu mladih Rosalničanka in Mojstrančanka

22.11.2015 | 13:30

Kaja Rušnov

Kaja Rušnov

Aleksandra Vovk

Aleksandra Vovk

Mladi napovedovalci

Mladi napovedovalci

Črnomelj - Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je včeraj zvečer v tukajšnjem kulturnem domu pripravil Glas mladih, ki je eden največjih in najstarejših festivalov za mlade, neuveljavljene glasbenike v Sloveniji. Zmagovalki sta postali Kaja Rušnov in Aleksandra Vovk.

V kategoriji osnovnošolcev so nastopile Špela Sever iz Dragomlja, Natalija Cerar iz Lukovice, Neža Zevnik iz Celja, Aida Perko Praner z Bizeljskega, Ema Hribernik z Vrbe na Gorenjskem, Kaja Rušnov iz Rosalnic pri Metliki in Janja Jesenko iz Lesc. V kategoriji pevcev, duetov in glasbenih skupin, starih od 15 do 30 let, pa so se predstavili skupina One plan z Otiškega Vrha pri Dravogradu, pevki Adrijana iz Črnomlja in Katja iz Novega mesta, Sandra Erpe iz Drganjih sel pri Straži, Aleksandra Vovk iz Mojstrane in Nina Pahor Oberman iz Metlike.

V odmoru so zapeli in zaigrali zmagovalci prejšnjih festivalov Žiga Lakner, glasbena skupina Eclipse of time, duet Martina Mravinec in Gašper Mihelič, zaplesal pa je finalist šova Slovenija ima talent Jernej Kozan. Program so povezovali mladi belokranjski voditelji Lana Kozan, Jan Škof in Jakob Kavšek.

Nastopajoče je ocenjevala petčlanska strokovna komisija, v kateri so bili Alenka Gotar, Miha Guštin – Gušti, Zmago Šmon, Rudi Vlašič in Jernej Zajc. 60 odst. skupne ocene so bili glasovi komisije, 40 odst. pa glasovi občinstva, ki je povsem napolnilo dvorano. Nagrade najboljšim so podelili zlati maturanti črnomaljske gimnazije Lucija Kočevar, Žan Skukan in Anja Šimec ter bivši zmagovalci Glasa mladih Martina Mravinec, Gašper Mihelič in Jožica Dorniž. Posebno nagrado pa je prispeval mednarodni pevski festival Blejski zlati mikrofon, s katerim je Glas mladih začel strokovno sodelovati. Direktor festivala Sandi Vovk je na blejski festival povabil najboljše pevke Glasa mladih 2015.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava