Harmonika je odmevala v Mirni Peči tudi za Saša Mahniča

22.11.2015 | 20:10

Voditelj Darko Povše je kot vedno poskrbel za smeh in dobro voljo.

Voditelj Darko Povše je kot vedno poskrbel za smeh in dobro voljo.

Mirna Peč - Društvo harmonikarjev Mirna Peč je ob letošnji 15-letnici delovanja danes popoldne priredilo tradicionalni koncert z naslovom Naj odmeva harmonika.

Pevci so navdušili.

Pevci so navdušili.

Številno občinstvo, ki je kulturno dvorano zapolnilo do zadnjega kotička, je dokaz, da je narodno-zabavna glasba vse bolj priljubljena, ravno tako pa tudi harmonika, ki je v teh koncih res doma - njihov rojak je namreč Lojze Slak, ki je bil dolgoletni član društva. Organizatorji so lepega obiska še bolj veseli zato, ker je tokratni koncert imel dobrodelno noto - vstopnino bodo namreč namenili sokrajanu, Sašu Mahniču iz Sel pri Zagorici kot pomoč za zdravljenje.

Med občinstvom so bili seveda tudi predsednik mirnopeških harmonikarjev Martin Krevs (drugi z desne), zraven pa župan Andrej Kastelic in poslanec v DZ Zvonko Lah.

Med občinstvom so bili seveda tudi predsednik mirnopeških harmonikarjev Martin Krevs (drugi z desne), zraven pa župan Andrej Kastelic in poslanec v DZ Zvonko Lah.

Društvo harmonikarjev je poskrbelo za pester program. Člani, ki jih je zdaj v društvu kar petdeset - preko trideset jih igra harmoniko, ostali so podporniki oz. ljubitelji harmonike - so zaigrali kar nekaj pesmi, od Slakovih do lastnih. Največ jih je spisal Franc Potočar, ki tudi strokovno vodi starejšo skupino, mlajšo pa Nejc Staniša. V svojih vrstah pa imajo tudi pevce. Tako je na njihovi novi zgoščenki, že tretji po vrsti, ki so jo izdali pred kratkim, mogoče prisluhniti tako igranju kot petju. Naslovili so jo Naj odmeva harmonika.

Kot pravi predsednik društva Martin Krevs, harmonikarji, ki se lahko pohvalijo že s tremi videospoti, pridno tedensko vadijo v Gostilni Ogulin. Obogatijo marsikakšen nastop ne le v Mirni Peči, ampak po širši Dolenjski.

Na koncertu, ki ga je humorno povezoval Darko Povše, so nastopili tudi Novi spomini, v katerem igrata dva Mirnopečana, ter pevska skupina Libertas.

Besedilo in foto: L. Markelj

Galerija

Komentarji (5)

22.11.2015Ocenizabkar37 
Krasen dobrodelni koncert, krasna publika, a vendar premajhna dvorana.
23.11.2015Ocenihmelj 
Na slikah pogrešam ogulinove harmonikaše...
23.11.2015Ocenisonce 
Hmelj, zato ker se politika vmešava v društvo (glej prvo vrsto v dvorani ).
23.11.2015OceniBarboN 
Hmelj,kera politika se vmešava v društvo!?Vsi ki so v prvi vrsti so predsednik društva,župan,ki je tudi član društva,poslanec Zvone,ki je prav tako član,žena gospoda Mahniča,ter gospod Turk,brez katerega nebi uspelo to,kar je uspelo,ter njihove žene.Tako da se malo pozanimaj preden rečeš še kakšno bedarijo!!!
23.11.2015OceniBarboN 
Se opravičujem za napako,to je bilo namenjeno SONCU in ne gospodu hmelju!se opravičujem....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava