novice

Geslo Tedna Karitas: V službi človekovega dostojanstva

23.11.2015 | 08:30 | STA, M. M.

Foto: B. B., arhiv DL

Foto: B. B., arhiv DL

Ljubljana - Letošnji Teden Karitas, ki se začenja danes, poteka pod geslom V službi človekovega dostojanstva. Z njim želijo v Slovenski karitas opozoriti na celovitost vsakega človeka in na njegove potrebe v stiski, je dejal generalni tajnik Slovenske karitas Imre Jerebic. Osrednja dogodka tedna bosta koncert Klic dobrote in romanje na Ponikvo.

Letos bo teden še posebej v znamenju 25-letnice Karitasa. "V duhu letošnjega gesla želimo še posebej opozoriti, da smo v službi človekovega dostojanstva. Že 25 let gradimo odnos in empatijo do človeka v stiski, ki se največkrat navzven najprej pokažejo v materialni revščini, za tem pa se velikokrat skrivajo globlji problemi," pravi Jerebic.

Ob tem dodaja, da je iz vsake stiske, pa naj bo še tako težka, izhod. Tako Karitas po njegovih navedbah želi še naprej ostati sočuten sopotnik ljudi v stiski in biti njihov glas. "To se je najbolje pokazalo ob valu beguncev, ki smo jim po svojih močeh pomagali in razdelili za več kot 130.000 evrov pomoči," je dejal.

Med pomembnimi dogodki v Tednu Karitas bo sredino srečanje sodelavcev in prostovoljcev Karitas iz vse Slovenije na Ponikvi, kjer bo mašo vodil predsednik Slovenske karitas Alojzij Cvikl.

V sredo zvečer bo v Celju že tradicionalni 25. koncert Klic dobrote, ki ga Karitas pripravlja v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija za družine v stiski. Jutri pa bodo na nacionalni televiziji predvajali še dokumentarni film o 25-letnici delovanja Slovenske karitas z naslovom V službi človekovega dostojanstva.

Prav tako bodo dobrodelne koncerte po različnih krajih v Sloveniji v teh dneh prirejale tudi škofijske in župnijske karitas. Teden Karitas se bo zaključil z nedeljo Karitas.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava