kultura

Goga na knjižnem sejmu v Cankarjevem domu

23.11.2015 | 16:30 | M. M.

Foto: Založba Goga

Foto: Založba Goga

Novo mesto - Založba Goga se bo tudi letos predstavila na knjižnem sejmu v Cankarjevem domu. Od srede do nedelje jih najdete v prvem preddverju. Poleg knjig novomeške založbe bodo letos na sejmu predstavili dve letošnji novosti, in sicer v sredo in petek v t.i. Debatni kavarni.

Kot so v vabilu zapisali v Gogi, bodo v sredo ob 18. uri gostje Agata Tomažič, Vesna Milek in Mojca Kumerdej govorili na temo Novinarska vs. literana zgodba. Pogovor bo vodil Samo Rugelj, dotaknili pa se bodo naslednjih vprašanj: Med literarnimi klasiki je nemalo takih, ki so, preden so se povsem posvetili pisateljevanju, opravljali poklic novinarja. Se je literarni dar v njih prebudil ob iskanju vedno novih novinarskih zgodb ali so si v časopisnih redakcijah žilico za pisanje samo izmojstrili? Kje je meja med žlahtnim, literarnim žurnalizmom in literaturo?

Petkova Debatna kavarna na temo Metafora dotika bo zaživela že ob 15. uri, ko bo pogovor povezoval Gregor Moder, njegova gosta pa bosta Mladen Dolar in Mirt Komel: Metafora se nas zmore dotakniti tako kot nobeno drugo literarno ali retorično sredstvo, še toliko bolj pa to velja za metaforo dotika, ki jo lahko najdemo v rabi že pri Platonu in je danes v splošni rabi, kadar si želimo izraziti vse tisto, kar se nas dotika onkraj telesnega čutila tipa. Toda, ali je metafora o dotiku res samo metafora?

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava