novice

Ta mesec še povečini suho in razmeroma hladno vreme

23.11.2015 | 17:40 | STA, M. M.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Ljubljana - Do konca tega meseca po podatkih Agencije RS za okolje (ARSO) kaže na povečini suho in razmeroma hladno vreme. Medtem ko bo danes popoldne delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, bo ponoči oblačnost narasla, zlasti v južnih krajih bo občasno rahlo snežilo. Rahlo naletavanje snega lahko ponekod v osrednji Sloveniji pričakujemo tudi jutri.

To popoldne bodo najvišje dnevne temperature dosegle od 1 do 5 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno, izjema je Primorska, kjer bo šibko do zmerno burjo spremljala delna jasnost. V nekaterih delih osrednje Slovenije obstaja možnost rahlega naletavanja snega. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale okoli ničle, v alpskih dolinah se bodo spustile do minus 5 stopinj Celzija, na Primorskem pa bodo znašale okoli 4 stopinje Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V sredo bo na Primorskem in višjih legah sprva precej jasno, pišejo na Arsu. Po nižinah se bo večinoma zadrževala nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo prehodno ponehala. V popoldanskem času se bo od zahoda postopoma povsod pooblačilo.

V četrtek bo v zahodnem delu države deloma jasno, drugje pa pretežno oblačno. Še posebej v južnih krajih obstaja možnost občasnega rahlega sneženja. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Do nedelje je sicer po podatkih Arsa na Vojskem zapadlo 42, na Voglu 30, na Katarini 20, v Kočevju 16, v Novem mestu 13 ter v Ratečah in Črnomlju 12 centimetrov snega.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava