posavje

Zvečer in ponoči v Dobovo dva vlaka z več kot 2000 migranti

24.11.2015 | 07:05 | STA

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Dobova - Na mednarodni mejni železniški prehod v Dobovi sta sinoči in ponoči v spremstvu hrvaških policistov pripeljala še dva vlaka z nekaj več kot 2000 migranti. Okoli 20. ure je pripeljal vlak s 1004 tujci, ob četrti uri pa še vlak s 1043 tujci. Včeraj so sicer policisti tam sprejeli nekaj več kot 4100 migrantov, ki so prispeli s štirimi vlaki.

Kot so sporočili iz novomeške policijske uprave, so včeraj prispele migrante po nudeni zdravstveni in humanitarni oskrbi ter opravljenih postopkih v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi že prepeljali proti Jesenicam, Šentilju, Karavankam in Gornji Radgoni.

Trenutno je na železniški postaji in v sprejemnem centru v Dobovi še okoli 900 migrantov, ki so ponoči prispeli z vlakom. Tudi te bodo policisti po oskrbi in opravljenih postopkih upoštevajoč logistične in nastanitvene kapacitete z vlaki in avtobusi prepeljali v notranjost države.

Po napovedih hrvaških varnostnih organov bo naslednji vlak, na katerem naj bi bilo 943 tujcev, v Dobovo prispel okoli osme ure.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava