mladi dopisnik

Otroci iz vrtca Globoko zajtrkovali z županom

24.11.2015 | 13:30 | Lavra Kreačič

Otroci iz vrtca Globoko zajtrkovali z županom
Otroci iz vrtca Globoko zajtrkovali z županom

Globoko - Tretji petek v mesecu novembru osnovne šole in vrtci po Sloveniji obeležijo dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom (jabolka, med, maslo, kruh). Župan občine Brežice Ivan Molan se vsako leto udeleži zajtrka na eni izmed šol v občini. Letošnji zajtrk je župan v petek, 20. novembra, preživel v družbi otrok iz vrtca pri Osnovni šoli Globoko, ki so mu poslali prav posebno vabilo, saj so ga izdelali s pomočjo vseh otrok v vrtcu.

Otroci so županu pri zajtrku pokazali lastnoročno izdelane pogrinjke in okraske v obliki čebelic, ki so jih naredili iz odpadnih materialov. Povedali so mu, da so radi na šolskem vrtu, kjer spoznavajo zelišča, sadje in zelenjavo ter da so doma pridelana jabolka njihovo najljubše sadje. Ob tej priložnosti se je župan otrokom zahvalil za povabilo s slikanicami, ki jih bodo lahko otroci prebirali skupaj z vzgojiteljicami, in jih povabil na obisk.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je namenjen izboljšanju zavedanja o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo. Otroci se ob zajtrku, ki ga sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolka, na prijeten in zabaven način poučijo o pridelavi domače hrane in zdravemu načinu življenja.

‹ nazaj

Galerija (7)

Vrtec Globoko - 01
Vrtec Globoko - 02
Vrtec Globoko - 03
Vrtec Globoko - 04
Vrtec Globoko - 05
Vrtec Globoko - 06
Vrtec Globoko

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava