posavje

Županu predali peticijo

24.11.2015 | 14:35 | M. L.

LIK se je javnosti predstavila septembra letos in že takrat izpostavila zahtevo po umiku klavnice iz mesta. (Foto: M. L., arhiv DL)

LIK se je javnosti predstavila septembra letos in že takrat izpostavila zahtevo po umiku klavnice iz mesta. (Foto: M. L., arhiv DL)

Kostanjevica na Krki - Ljudska iniciativa Kostanjevica na Krki (LIK) nadaljuje s pozivi kostanjeviški občini za preselitev klavnice in gradbenega dela trgovine Agrolit iz kostanjeviškega starega mestnega jedra. Predstavnik LIK Zdravko Petrič je danes zjutraj peticijo predal kostanjeviškemu županu Ladku Petretiču.

Kot smo že poročali, LIK zahteva, da morajo klavnico zapreti oziroma preseliti do 31. decembra letos, moti pa jih tudi gradbeni del trgovine Agrolit in skladišča, ki naj bi novo lokacijo prav tako našla v obrtni coni.

Kaj vse je še zmotilo ljudsko iniciativo, kaj o tem pravi župan Petretič in kaj lastnik klavnice, pa bomo podrobneje poročali v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (4)

24.11.2015OceniZanimivo 
Če prav razumem, lahko jutri potrkajo mladci na vaša vrata in zahtevajo izselitev, ker jim vaše delo od katerega živite ni všeč? A tako to gre po novem?
25.11.2015OceniROVO-DOD 
Ocena eko-patrole: premalo argumentov za poseg v okolje in neposrednega vpliva na zdravje ljudi. Smrad pa posebej, če le ta ni na osnovi agresivnih kemikalij, ni izmerljiv. ROVO-DOD bolj skrbijo odvrženi odpadki za obzidjem Kostanjeviškega gradu ! Občina Kostanjevica kje ste!
25.11.2015OceniLovro Metelko 
Pozdravljeni! Gre za zadevo, ki se je začela že pred dobrim desetletje. Takrat so bili sprejeti odloki in omejitve glede upravljanja storitev in obrti v starem mestnem jedru. Vsi podjetniki ki so takrat odpirali podjetja so bili o tem obveščeni in tudi pozvani, da se odlokov držijo in eventuelne nepravilnosti uredijo v čisto realnem roku. Gre za večletni rok. V odlokih so v mestnem jedru predvidene le turistične storitve ter manjše obrti. Kar se tiče klavnice in trgovine z gradbenim materialom so bile pogodbe o obratovanju podpisane v času ko so za njih že veljali sprejeti odloki. Načeloma gre predsem za to, da se je treba držat zakona. Kdo pa je kriv zato, da bo treba sedaj začeti premikat stvari ravno pri klavnizi oz trgovini pa je drugo vprašanje. Gotovo je nekdo pri snovanju pogodb držal fige v žepu oz kaj zamolčal. Gotovo pa je, da sta lastnika omenjenih podjetji v resnično nezavidljivem položaju bodisi so kriva sama ali pa občina oz kakšna tretja oseba. Pri nas je žal tako, da le redkokdaj kdo odgovarja za napake in se zadeva ponavadi lepo pomete pod preprogo. Lp Lovro Metelko, občinski svetnik
26.11.2015Ocenitone 
Res je vendar vsaka trgovino fain pride, če je blizu. Verjetno je bojazen, da v coni ne bi bilo strank oz. in bi shiral.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava