Spet potresni sunek pri Brežicah; v jarku na streho

25.11.2015 | 07:05

Spet potresni sunek pri Brežicah; v jarku na streho

Sinoči ob 20.04 uri so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencija RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo zabeležili zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 80 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Brežic. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,3. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Cerkelj ob Krki, Brežic, Kostanjevice ob Krki in okoliških krajev.

Že včeraj dopoldne je to območje stresel potresni sunek, ki pa je bil šibkejši od večernega.

S ceste in v jarku na streho

Sinoči ob 19.45 je v naselju Grič, občina Ribnica, voznica osebnega vozila zapeljala s cestišča in obstala na strehi v obcestnem jarku. Posredovali so gasilci PGD Ribnica, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, imobilizirali poškodovano voznico, odklopili akumulator, počistili razlite motorne tekočine ter vozilo postavili na kolesa. Reševalci NMP Ribnica so poškodovano voznico prepeljali v ZD Ribnica in nato v UKC Ljubljana.

Kratek stik

Včeraj ob 14.43 je na Glavnem trgu v Novem mestu v trgovskem objektu prišlo do kratkega stika na električni napeljavi. Gasilci GRC Novo mesto so odstranili in izolirali poškodovano električno napeljavo.

Vdrli do bolnika

Ob 11.03 so na Senovem, občina Krško, gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom strokovno odprli vhodna vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala obolela oseba. Nudili so pomoč reševalcem NMP ZD Krško, ki so obolelega odpeljali v brežiško bolnišnico. Obveščene so bile vse pristojne službe.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava