bela krajina

Žičnata ograja: gre za varnost slovenskih državljanov

25.11.2015 | 11:50 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Žičnata ograja: gre za varnost slovenskih državljanov
Žičnata ograja: gre za varnost slovenskih državljanov
Žičnata ograja: gre za varnost slovenskih državljanov

Črnomelj - Tukajšnji svetniki so imeli včeraj 9. redno sejo v tem mandatu, na kateri so za 11 točk dnevnega reda porabili dobri dve uri. Med drugim so se seznanili s seznamom spominskih obeležij in spomenikov v občini, ki so ga pripravili v Knjižnici Črnomelj. Vendar se je izkazalo, da ga bo potrebno še dopolniti.

Sprejeli so tudi rebalans občinskega proračuna, odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, letni program športa in poročili o izvedbi agromelioracij Griblje-Cerkvišče in Dragatuško polje.

Županja Mojca Čemas Stjepanovič je svetnike seznanila tudi s postavljanjem žičnate ograje v črnomaljski občini. Do včeraj, ko so jo postavljali pri Gribljah, jo je bilo v občini 8 kilometrov. Pripravili naj bi tudi panelne ograje, ki so za turiste bolj »prebavljive«, in vrata pri vstopno-izstopnih mestih. Poudarila je, da občina ni pristojna za postavljanje ograje, res pa je, da dobro sodeluje z vojsko in policijo. »Ta trenutek smo mi vsi tisti, ki moramo skrbeti za varnost naših ljudi. Gre za ukrep za večjo varnost državljanov Slovenije in moramo ga upoštevati,« je še dejala županja.

‹ nazaj

Komentarji (21)

25.11.2015 1 (1) (0)Oceniobčanka 
Zakaj ni pa nič o javnem pozivu za o zvišanju cen komunale?
25.11.2015 1 (1) (0)Oceničolnar 
Nihče ne pove, kaj so naslednji koraki. Nihče ne pove, kakšna vprašanja je zastavil vladi. Nas zanima. Ograja je postavljena, kdaj pa pridejo vrata? Kdaj pride zaščita nevarne žice? Kakšni so kriteriji, da bo ograja lahko odstranjena (je to npr. manj kot 100 migrantov dnevno?). Bomo žico gledali naslednjih 10 let in se hodili kopat na hrvaško stran in pili Karlovačko? Nas bodo vozili hrvaški čolnarji?
25.11.2015 8 (8) (0)Ocenidobličanka 
mene skrbijo predrage komunalne storitve,
25.11.2015 8 (8) (0)Ocenimimgrede 
Migrantska kriza se je šele dobro začela po nekaterih napovedih. Bo potrebno ojačat vse to kot imajo madžari. Hodili bomo pa na drugo stran. V čem je problem ?
26.11.2015 1 (1) (0)Oceniabc 
Mene tudi zanima kaj je s temi cenami za komunalo? Lahk kdo laj več o tem?
26.11.2015 2 (2) (0)Oceninakovalo  
''čuj, tam pri Bariču za šankom so povedali ,da bo samo 10eur po domačinstvu višja cena ,,to zaradi zamenjave cevi za vodovod ,kateri je bil financiran iz EU skladov . ........ pa še zanimivost ..un ta novi direktor bo zaposlil še 5 oseb v enmu letu ..morda je premalo tajnic , ka'pa vem .
26.11.2015–5 (0) (5)Ocenipresta 
nakovalo,abc,dobličanka,občanka -ena ali dve osebi,ki delate lažno propagando.Trosite vse počez,brez pravih podatkov in zavajate.Pa se še kar naprej veselite.
26.11.2015 10 (11) (1)Ocenirobotkočotko 
ja neznam kj bluzite,proti tej žici....mene skrbi da me ne ubijejo,posiljejo,obkradejo,zašijejo mi čube na frisu,da me ugrabijo,ubijejo deco,naj mi jih posiljujejo...en red mora bit,do poleti nj bo tako,...za varnst se gre in se mi ne smilijo nč...
27.11.2015–6 (2) (8)Oceni@robotkočotko  
meni gre pa za tvojo pismenost, ki je očitno nižja od večine sirskih beguncev
27.11.2015 1 (1) (0)Ocenipčkar 
Mene pa zanima kaj se dogaja v KP Kolpa ? Po medijih kroži neki dopis od člana sveta zavoda o "čudnih" dogajanjih v parku.Kako to,da se pri tej temi ne oglasi kak dežurni forumaš.Tisti ki vse vejo.Ko se gre pa za "agrumentirane" navedbe,so pa tiho.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava