Remi Krčanov, poraz Novomeščanov

25.11.2015 | 21:20

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Krško, Ljubljana - Nogometaši Krškega in Domžal so se v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Ljubljanska Olimpija pa je v istem krogu doma premagala novomeško Krko s 3:1 (1:0).

Domžalski nogometaši v tej sezoni v gosteh še niso izgubili. Tokrat so bili sicer blizu prvemu porazu, saj so Krčani vodili vse do 89. minute. Takrat pa je goste rešil Matic Črnic. Kljub le točki so Domžalčani še malce trdneje na tretjem mestu, saj je njihova zasledovalka Gorica izgubila in zdaj zaostaja za dve točki za tretjim mestom. Krčani pa so se s skupno 15 točkami (kar 12 so jih osvojili doma) izenačili z devetouvrščenimi Celjani.

Prvi polčas gledalcem ni ponudil veliko užitkov v smislu strelov proti vratom. Dolgo časa ekipi nista sprožili niti enega. Najbolj vroče pa je bilo v 23. minuti, ko je Dejan Urbanč sprožil s prostega strela, Nejc Vidmar pa je žogo odbil. Do nje se je dokopal Tim Čeh, a so ga blokirali branilci, zatem pa je žoga končala pri Marku Perkoviću, ki je s sedmih metrov zadel prečko.

Sedem minut pozneje je na drugi strani do neoviranega strela prišel Slobodan Vuk, izkazal pa se je vratar domačih Marko Zalokar. Kljub temu, da je Krško v zaključku polčasa pokazalo boljšo igro, pa so si zadnjo priložnost v tem delu igre priigrali gosti, ko je Zalokar obranil strel Matica Črnica po protinapadu.

V uvodu drugega polčasa je najprej na domžalski strani Antonio Mance z glavo meril mimo desne vratnice, nato je na drugi strani Luka Volarič s šestih metrov za malo zgrešil cilj, v 57. minuti se je znova izkazal Zalokar pa poskusu Matica Črnica, Poljanec pa je s petih metrov meril previsoko.

Krčani so povedli v 61. minuti, ko so z dolgo podajo prelisičili obrambo gostov, pobegnil ji je Tim Čeh, ki je potem ugnal še Vidmarja. Deset minut zatem je moral znova posredovati Zalokar po novem poskusu Črnica, takrat z roba kazenskega prostora. Ob koncu tekme pa je za točko Domžal poskrbel prav Črnic, ki je iz bližine ugnal Zalokarja po podaji Nejca Skubica. Zatem je še Aladin Šišić s 17 metrov zatresel vratnico.

Krško bo v 19. krogu v soboto gostilo Celje, Domžale pa bodo gostovale v Kopru.

Krško - Domžale 1:1 (0:0)

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 600, sodniki: Perić (Kranj), Bezjak (Gorišnica) in Burjan (Hajdina).

* Strelca: 1:0 Čeh (61.), 1:1 Črnic (89.).

* Krško: Zalokar, Volarič (od 88. Jurečič), Sikošek, Urbanč, Štefanac (od 49. Poljanec), Drnovšek, Pavič, Perković, Čeh (od 73. Petranić), Jakolić, Žinko.

* Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Vuk (od 79. Podlogar), Črnic, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec (od 65. Šišić), Majer, Morel, Mance (od 53. Vetrih).

* Rumeni kartoni: Volarič, Urbanč, Petranić, Sikošek; Mance, Črnic.

* Rdeči karton: /.

Zmaga ni bila lahka

Nogometaši Olimpije nadaljujejo uspešno serijo, saj so še na sedmi zaporedni tekmi ostali nepremagani. A proti Krki se do 13. zmage v sezoni niso sprehodili, kot bi glede na stanje na prvenstveni razpredelnici marsikdo pričakoval in kot mogoče kaže končni izid 3:1.

Uresničila se je njihova bojazen, da po psihološkem praznjenju po tekmi z Mariborom utegnejo imeti težave. Toda sreča jih vsaj na začetku ni zapustila, Novomeščani niso znali kaznovati njihovega ležernega vstopa v tekmo, čeprav so za to imeli kar nekaj priložnosti. Ko pa so Ljubljančani srečno povedli, se je razlika v kakovosti vendarle pokazala, do konca je bilo le vprašanje, s kakšnim rezultatom bodo varovanci Marijana Pušnika prišli do novih treh točk.

Krka je v preteklosti Ljubljančanom že povzročala težave, da tudi tokrat v Stožice ni dopotovala z belo zastavo, je bilo hitro vidno. V prvem delu bi si namreč glede na priložnosti lahko priigrala vodstvo s 3:0. V šesti minuti je Josip Fuček iz ugodnega položaja streljal mimo gola, štiri minute pozneje je Filip Dangubić po podaji iz stranskega avta in strelu z leve strani zadel vratnico, Marin Perić pa je bil, potem ko je sam prišel pred vratarja Aleksandra Šeligo, prav tako premalo natančen.

Kazen za zgrešene priložnosti je sledila v 20. minuti, ko je Martin Michel Mimoun z desne strani poslal žogo v sredino, kjer je pred svojim golom nespretno posredoval Luka Bogdan in premagal svojega vratarja.

Po srečnem zadetku Olimpije se je sreča obrnila na stran Dolenjcev, ki jih je do odmora kar trikrat rešil okvir vrat. Ezekiel Henty je že v naslednji akciji po golu zadel desno vratnico, Rok Kronaveter je iz prostega strela stresel prečko, v zadnjih trenutkih prvega dela pa Andraž Šporar ni izkoristil novega darila dolenjske obrambe, ki je zaradi igre z roko zakrivila najstrožjo kazen (Jamilu Collins). Veselje najboljšemu strelcu slovenske lige je spet preprečila vratnica.

Da bodo točke ostale doma, pa je bilo bolj ali manj jasno že v sedmi minuti nadaljevanja, ko je Kronaveter izkoristil lepo podajo Mimouna in zadel za 2:0. Po drugem golu Ljubljančanov se je ritem igre umiril, Šporar bi sicer lahko obogati svoj strelski izkupiček, toda tokrat ni bil pri strelu, kakor niso bili pri strelu niti gostujoči igralci, ki pa so vendarle dosegli častni zadetek. Pravzaprav pa niso bili natančni sami, ampak je po strelu Collinsa že drugi avtogol gol na tekmi dosegel domači branilec Dejan Kelhar.

Veselje Novomeščanov pa je bilo kratko, saj je vsa njihova upanja že minuto pozneje s svojim drugim golom razblinil Kronaveter, natančen je bil s strelom z roba kazenskega prostora.

Olimpija bo v 19. krogu v nedeljo gostila Gorico, Krka pa bo dan prej gostovala v Velenju.

Olimpija - Krka 3:1 (1:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 500, sodniki: Ponis (Koper), Klančnik (Slovenj Gradec) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

* Strelci: 1:0 Bogdan (20./avtogol), 2:0 Kronaveter (52.), 2:1 Kelhar (78./avtogol), 3:1 Kronaveter (79.).

* Olimpija: Šeliga, Klinar, Kelhar, Kronaveter, Matić, Šporar (od 81. Djermanović), Fink, Kapun, Mitrović, Henty (od 77. Baskera), Mimoun (od 66. Zajc).

* Krka: Mitrović, Bogdan, Fuček (od 86. Gliha), Mojstrovič (od 81. Kostanjšek), Ejup, Marotti, Collins, Welbeck-Maseko, Perić, Kastrevec (od 75. Novinić), Dangubić.

* Rumeni kartoni: Kapun; Welbeck, Perić.

* Rdeči karton: /.

Izidi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije:
- sobota, 21. november:
Luka Koper - Zavrč            3:1 (1:0)
- nedelja, 22. november:
Celje - Rudar Velenje         1:0 (1:0)
- sreda, 25. november:
Olimpija - Krka               3:1 (1:0)
Maribor - Gorica              4:2 (2:0)
Krško - Domžale               1:1 (0:0)
Lestvica:
 1. Olimpija    18 13  3  2  50:13  42
 2. Maribor     18 10  5  3  41:20  35
 3. Domžale     18  8  6  4  26:14  30
 4. Gorica      18  9  1  8  29:30  28
 5. Zavrč       18  7  5  6  19:19  26
 6. Luka Koper  18  5  4  9  23:28  19
 7. Rudar       18  4  6  8  16:27  18
 8. Krka        18  4  6  8  14:27  18
 9. Celje       18  3  6  9  13:33  15
10. Krško       18  3  6  9   9:29  15

STA, M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava