Pogrebnik Malerič zanikal, da bi oskrunil trupla in grobove

26.11.2015 | 07:15

Boštjan Malerič krivde ni priznal. (Foto: J. A.)

Boštjan Malerič krivde ni priznal. (Foto: J. A.)

Lani so na pokopališču v Vojni vasi policisti analizirali vsebino dveh grobov. (Foto: J. A.)

Lani so na pokopališču v Vojni vasi policisti analizirali vsebino dveh grobov. (Foto: J. A.)

Črnomelj - Pogrebnik Boštjan Malerič iz Vojne vasi je na okrajnem sodišču v Črnomlju včeraj zanikal, da bi bil vpleten v kakršna koli kazniva dejanja skrunitve trupel in grobov, ki mu jih očita tožilstvo. V obtožnici se je znašlo šest kaznivih dejanj, tri se nanašajo na skrunitve trupel, tri na skrunitve grobov. Za prvo očitano kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora do dveh let, za drugega pa do enega leta.

Pogrebnika je prijavila kar njegova nekdanja žena Rozalija Gršič, ki se je od Maleriča ločila leta 2012, a je v pogrebnem podjetju delala še do novembra 2013. 38-letni oče dveh mladoletnih sinov je poudaril, da ne gre pozabiti, da je bila njegova nekdanja žena v času storitve kaznivih dejanj zakonita zastopnica pogrebne službe.

»Nisem oskrunil ne posmrtnih ostankov ne grobov. Moja nekdanja žena je imela motiv, da se mi maščuje, saj je kasneje tudi sama odprla podjetje s pogrebno dejavnostjo in me je hotela izriniti iz posla,« je rekel Malerič.

Nepravilnosti, zaradi katerih je stekel sodni proces, se nanašajo na tri primere, ki so se zgodili v času od julija do decembra 2013. Vsi trije so si enaki v tem, da je pogrebno podjetje žare s pepelom pokojnikov na ljubljanskih Žalah prevzelo kasneje, kot so se okrasne žare znašle v mrliških vežicah na Sinjem Vrhu in v Vojni vasi.

Ob izkopu grobov (to je bilo oktobra lani) so bili v vseh treh posmrtni ostanki preminulih, a v dveh primerih tam ni bilo okrasnih žar, za katere so vse priče trdile, da so jih na pogrebu položili v grobove, seveda so jih svojci tudi plačali.

Podrobneje o tem, kaj so povedale priče na sodišču, pa v Dolenjskem listu prihodnji četrtek.

J. A.

Galerija

Komentarji (4)

26.11.2015—   (1)   (1)   Ocenida,da,da 
neki je že moralo bit,nebi kr iz vedrega neba padla a novica o teh pokopih,sicer danes vidiš,doživiš marsikaj,torej nč novga
27.11.2015 1   (1)   (0)   Ocenijože 
Slovenska razljičica "Maratoncev"
28.11.2015Ocenififi 
mene ziher ne bo pokopal,to bom zapisal v oporoko ako bo treba
1.12.2015 1   (1)   (0)   OceniMatej 
fifi ne odlašaj. Lahk te prej pobere.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava