mladi dopisnik

Sobotna šola za učence osnovnih šol iz Občine Krško

26.11.2015 | 11:45 | Mladinski center Krško

Sobotna šola za učence osnovnih šol iz Občine Krško

Krško, Leskovec pri Krškem - Sobotno deževno jutro, 21. novembra, so učenci osnovnih šol Leskovec pri Krškem, Podbočje, Senovo in Jurija Dalmatina Krško izkoristili za nabiranje novih neformalnih znanj in veščin na različnih aktivnostih.

Sobotno šolo smo koordinirali že tretje leto zapored v Mladinskem centru Krško v sodelovanju z osnovnimi šolami. Letošnje leto so potekale delavnice kuhanja, ki je beležila najštevilčnejši obisk, delavnica poslikave majice, dramska delavnica, igranje na bobne in kitaro, raziskovanje v družboslovju, književnost na filmu, likovna delavnica. Mentorji so bili kar učitelji iz osnovnih šol, zaposleni v MC Krško in naši prostovoljci, zunanji strokovni sodelavci mladinskega centra. Sobotne šole se je udeležilo 75 otrok in 16 mentorjev. Delavnice so potekale v Mladinskem centru Krško in na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem. Dan smo zaključili s predstavitvijo poteka in rezultatov vseh delavnic ter pokušino jedi iz kuharskih delavnic.

Sobotna šola je primer dobre prakse povezovanja akterjev na področju mladine v lokalnem okolju in skupnega dela formalnih institucij (osnovne šole) in organizacij, ki mladim nudijo neformalno učenje v sproščenem, kreativnem okolju (Mladinski center Krško). Delavnice so potekale po vnaprej določenih načrtih, kot je to v navadi v šolah in MC Krško, znanja pa so mladi pridobivali glede na lasten interes in z metodama izkustvenega učenja ter aktivne participacije.

Dober obisk je zagotovilo, da je povezovanje med nami smiselno in celo pričakovano s strani mladih učencev.

‹ nazaj

Galerija (5)

Sobotna sola 1
Sobotna sola 2
Sobotna sola 3
Sobotna sola 4
Sobotna sola 5

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava