dolenjska

Drsališče, adventni sejem in pester program

26.11.2015 | 15:10 | B. B.

Drsališče, adventni sejem in pester program

Novo mesto - December v Novem mestu bo prazničen. Na Glavnem trgu bodo ponovno postavili drsališče, od 4. decembra dalje bo tam med 17. in 22. uro vsak dan z izjemo nedelj adventni sejem, ob četrtkih, petkih in sobotah pa bo obiskovalce pričakal tudi pester otroški, kulturni in koncertni program.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal župan Gregor Macedoni, bodo decembrske prireditve občino stale okrog 50.000 evrov.

Obisk vseh prireditev, razen simbolične vstopnine en evro za drsališče - postavili ga bodo nasproti rotovža, odprto pa bo do konca januarja - bo brezplačen, dogajanju na trgu pa bodo prilagodili tudi prometni režim. Zgornji del Glavnega trga bo zaprt vsak dan, razen ob nedeljah, med 16. in 24. uro, na silvestrski večer pa od 12. do 4. ure zjutraj.

Praznični spored, ki ga bodo v petek, 4. decembra, začeli z odprtjem adventnega sejma in drsališča, bodo s slavnostnim prižigom praznične mestne osvetlitve uradno odprli dan pozneje. Glavnina sporeda bo nato do Štefanovega potekala med četrtki in sobotami, zadnje štiri dni v letu pa od ponedeljka do četrtka. V sklopu prireditev bo 18. decembra tudi tretja Noč nakupov.

Z glasbenimi in s plesnimi nastopi, z lutkovnimi predstavami, delavnicami in obiskom decembrskih dobrotnikov bodo poskrbeli tudi za otroke, sicer pa vsak večer pripravljajo raznovrstno kulinarično ponudbo in glasbene nastope pretežno domačih rock skupin.

Novomeščani bodo na tamkajšnjem Glavnem trgu v novo leto stopili ob ljubljanski skupini Big Foot Mama, pred njo pa bodo nastopili domači Jardier. Posebno pozornost bodo namenili omejevanju uporabe pirotehničnih sredstev, poudarjajo organizatorji.

‹ nazaj

Komentarji (22)

27.11.2015—   (2) (2)Oceniorganika 
Zadnje dni novomeški svetniki SMC izrekajo veliko kritik na račun aktualnega župana in njegove ekipe, ker se najbrž spodobi, da opozicija pač kritizira. Osebno sem nad "novo občinsko metlo" navdušena, saj se je končno začelo nekaj dogajati. Poleg tega je Macedoni pošten, mlad politik, ki svoje delo opravlja dobro in z veliko zagnanostjo. Prepričana sem, da bi tudi našo državo vodil veliko bolje, kot to počne Cerar, vendar bi bilo za Novo mesto bolje, da ostane župan vsaj še en mandat.
27.11.2015Ocenim&m 
Dejstvo je, da se je v nekaj mesecih v Novem mestu naredilo več kot prej v 20ih letih. Avtobusna, vodovod, cerod, vrtci in šole se obnavljajo, ceste se delajo, Glavni trg se bo prenovil, veliko je dogajanja, prireditev, ki so kot kaže dovolj racionalno izvedene brez razsipavanja. Opozicijske kritike pa so čisto smešne, sploh nimajo nobenega argumenta, lapanje v prazno. Opozarjajte na nepravilnosti, priganjajte občino, če pa nimaš kaj povedati si lahko tudi tiho.
27.11.2015 1 (1) (0)OceniJan 
Končno ne gre denar več zgolj za periferijo, zidanice in za projekte tipa Športna dvorana Portoval (poniknili milijoni), Kopališče na Krki (poniknili stotisoči)... Efekt nekje mora biti. Tudi z moje strani pohvala glede urejanja gradbene jame ob avtobusni. Za to smo rabil 20 let. Še Novi trg 6 in Hotel Kandija, pa bo pogled na mesto že mnogo lepši.
27.11.2015OceniRJ 
Tudi jaz se pridružujem navdušenju nad videnim, še naprej tako pogumno, korak za korakom, na pravi poti ste, že po enem letu je narejenega toliko, da je veselje. Vsi, ki se ob teh premikih ne morejo veselit, naj se pa vprašajo, kaj bi dejansko radi. Pohvale županu in celotni ekipi, tudi zaposlenim na OU!
27.11.2015 1 (1) (0)Ocenim&m 
Promet je potrebno urediti, da se Glavni trg lahko zapre. To bi bilo še najlepše darilo mestu za 650 let.
27.11.2015 1 (1) (0)OceniJan 
Vsekakor je potrebno zgraditi ove mostove in nove ceste. Ne more vsakič ko se asfaltira 20m ceste biti v mestu popoln kaos, ker obvoznih ali vzporednih cest in ulic nimamo. Ali pa bognedaj, ko je kolesarska dirka, je v Novem mestu popoln prometni kolaps.
27.11.2015—   (2) (2)OceniLojze 
Premaknilo veliko? 1.) Prostor pri avtobusni postaji: Prostor, vreden min 0,5mil.€ so spremenili v brezvezni prostor? To je uspešno? Če bi ta prostor prodali za 5000€ nekomu za dejavnost bi bilo boljše (še en mesec nazaj se je ta prostor prodajal na trdu za 275.000€) 2.) Prostor pri ZD: Prostor vreden cca. 1mil.€: zgraditev hiše. Sedaj smo vrgli 200.000€ da imamo parking, ki je plačljiv. Torej: Prostor, ki ima potencial večletni (s parkirno hišo) smo spet zafurali. 3.) Korupcija v Irči vasi: zaradi posameznika (Damjan Fink) je bil spremenjen OPN, da mu bo občina prodala zemljo za parkirišča, ker drugače ne bo mogel postaviti nove gostilne. Pri vseh teh prenosih si bodo občinarji napolnili žepe. Zaradi te korupcije v Irči vasi bodo pri vstopu v Irčo vas (uradno za obiskovalce brvi skozi Krko) postavili 10 parkirišč, ki bodo svobodno uporabna: torej, zopet za gostilno oz potrbee Damjana Finka. Vse skupaj je zavito v celofan. Tole so nahitr največje cvetke...
27.11.2015 2 (2) (0)Ocenim&m 
@Lojze, genialne ideje, kje si bil do sedaj?
28.11.2015OceniGogo 
Kaj pa Eldorado, upam, da bo imel Fink tud dober hambič.
29.11.2015OceniZanimivo 
Gogo, zanimiv komentar. Damjan Fink je menda vrhunski kuhar. Praviš, da naj bi svoje znanje uporabil za peko hamburgerjev??? Predlagaj še pivovarni Laško, da začne v pixne točit cviček.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava