mladi dopisnik

Slovenski tradicionalni zajtrk pri Sončkih v Kapelah

27.11.2015 | 13:55 | Vesna Molan, Vrtec Sonček, Kapele

Slovenski tradicionalni zajtrk pri Sončkih v Kapelah

Kapele - V okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk smo v Vrtcu Sonček, Kapele, v petek, 20. novembra, izvajali dejavnosti na to temo.

Otrokom iz mlajše skupine Palčki in starejše skupine Zvezdice smo vzgojiteljice predstavile prednosti lokalno pridelanih izdelkov, njihovo hranilno vrednost ter pomena za naše zdravje. Da je dejavnost potekala otrokom na zanimiv in prijeten način, smo preko ugank, pesmic, pobarvank, delovnih listov in plesa spoznavali čebele in njihovo vlogo pri nastajanju medu ter mleko, mlečne izdelke, kruh in sadje. Preko pogovora smo ugotovili pomen kratkih verig v transportu, pomen zdravega zajtrka vključno s pomenom gibanja in izvajanja športa. Mlajša skupina si je ogledala bližnji čebelnjak. Za zajtrk smo si pripravili pogrinjke, ki so otrokom polepšali jutro in z vso slastjo pozajtrkovali zajtrk, ki je bil sestavljen iz izdelkov lokalnih pridelovalcev. Dan smo zaključili s plesom in pesmijo Lojzeta Slaka, Čebelar.

Trudili se bomo, da bomo še naprej ohranjali in spoznavali slovensko tradicionalno prehrano pridelano oziroma predelano v Sloveniji.

‹ nazaj

Galerija (6)

Zajtrk_Kapele - 01
Zajtrk_Kapele - 02
Zajtrk_Kapele - 03
Zajtrk_Kapele - 04
Zajtrk_Kapele - 05
Zajtrk_Kapele - 06

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava