27.11.2015 | 14:20 | Anita Beguš, šolska svetovalna delavka,
Srednja šola za gostinstvo in turizem, Grm Novo mesto
Novo mesto - V petek, 20. novembra, smo praznovali dan slovenske hrane. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Novem mestu smo z veseljem sprejeli predlog Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da ga obeležimo tudi na srednjih šolah.
Dijaki 1. B oddelka so s pomočjo učiteljev praktičnega pouka kuharstva pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Sestavljal ga je slovenski kruh, mleko, maslo, med in jabolka. S tem smo opozorili dijake o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Dijaki in zaposleni smo se zajtrka z veseljem udeležili.
Galerija (8)
Slika 1: Tradicionalni slovenski zajtrk na Grmu
1/8: Zajtrk - 01
2/8: Zajtrk - 02
3/8: Zajtrk - 03
4/8: Zajtrk - 04
5/8: Zajtrk - 05
6/8: Zajtrk - 06
7/8: Zajtrk - 07
8/8: Zajtrk - 08