ostali športi

Hribar in Jorgić v Vendée po medaljo

28.11.2015 | 10:55 | I. Vidmar

Mladinska vrsta za svetovno prvenstvo v Vendéeju

Mladinska vrsta za svetovno prvenstvo v Vendéeju

Peter Hribar

Peter Hribar

Darko Jorgić

Darko Jorgić

Otočec - V nedeljo se bo v Vendéeju v Franciji začelo mladinsko svetovno prvenstvo v namiznem tenisu, kjer bosta nastopila tudi dva člana novomeške Krke, Darko Jorgić in Peter Hribar, poleg njiju pa še Deni Kožul iz Logatca in Tom Šfiligoj iz ljubljanske Ilirije ter Tamara Pavčnik iz Hrasnika.

Slovenija bo prvič na kateremkoli svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu v Vendéeju nastopila s popolnim moštvom in že uvrstitev slovenske vrste med dvajset najboljših ekip na svetu je izjemen uspeh, dejstvo, da bo slovenska vrsta v moštvenem tekmovanju nastopila kot osma nosilka pa Jorgića, Hribarja, Kožula in Šfiligoja uvršča celo v širši krog favoritov za medalje.

Fantje so pred odhodom zmerni optimisti. Na svetovnih lestvicah najvišje uvrščeni Darko Jorgić je na današnji novinarski konferenci moštvo "uvrstil" na peto do osmo mesto oziroma, če bi se vse poklopilo celo na oder za zmagovalce. Med posamezniki pričakuje uvrstitev najmanj med najboljših 16, ob sreči z žrebom pa morda celo više, enako v igri parov, kjer bo nastopil skupaj z Denijem Kožulom, s katerim sta na evropskem mladinskem prvenstvu osvojila zlato medaljo.

Peter Hribar je z uvrstitvijo na prvenstvo izpolnil sanje, ki jih sanja že od svojega devetega leta, ko je nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu "napovedal" v domišljijskem spisu, v katerem je na svetovnem prvenstvu nastopil prav tako v Franciji, a v Parizu, pa tudi njegovi soigralci so bili isti. Do tu se je vse uresničilo, vprašanje pa je, ali se bo tudi ostalo. V spisu je namreč napisal, da so v finalu premagali Kitajce. Pred odhodom v Francijo Peter ni tako optimističen, želi si namreč predvsem dobrih iger, višje cilje pa ima v ekipnem delu tekmovanja. Podobno razmišlja tudi Tom Šfiligoj, ki upa na ugoden žreb med posamezniki, saj je, če že na začetku naletiš na Kitajca, napredovanje malo verjetno.

Z manjšimi ambicijami se v Francijo podaja Tamara Pavčnik: "Glede na to, da sem se na prvenstvo uvrstila kot peta rezerva, mi ne preostane nič drugega, kot da si želim, da bi mi uspelo igrati po mojih najboljših močeh," je povedala na Otočcu.

Kot trenerka bo v Franciji slovensko mladinsko vrsto spremljala nekdaj najboljša slovenska igralka namiznega tenisa Andreja Ojsteršek Urh, ki pravi, da na svetovnem prvenstvu ni slabe ekipe, nanj se uvrsti le dvajset najboljših z vsega sveta. "Težko bo, čeprav smo osmi nosilci. Upam, da se bo forma na prvenstvu dvignila. Jorgić je v najožjem svetovnem vrhu in je v zadnjem času zelo uspešno nastopal tudi na tekmah za svetovni pokal," je povedala Andreja Ojsteršek Urh.

Vodja slovenskega namiznoteniškega pripravljalnega centra v Novem mestu Jože Urh je opozoril na težave z zdravjem, ki so jih imeli v zadnjih dneh priprav: "Priprav zaradi poškodb in viroz nismo mogli v celoti izpeljati, kot smo načrtovali, a mislim, da bo vse to, ko bodo fantje začutili vzdušje velikega tekmovanja, pozabljeno. Slovenija prvič na svetovnem prvenstvu nastopa z ekipo, ki odhaja v Francijo z lepo popotnico - naslovom evropskih prvakov med dvojicami in tretjim mestom med ekipami ter nizom zmag in visokih uvrstitev na močnih mednarodnih turnirjih. Gre za izjemno generacijo, kakršne še nismo imeli, in razen Šfiligoja bodo vsi med mladinci igrali tudi še prihodnje leto. Prepričan sem, da bodo v Franciji dali vse od sebe."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava