bela krajina

Belokranjci ustanovili tekaško društvo

28.11.2015 | 18:40 | J. A.

Foto: TKD Bela krajina

Foto: TKD Bela krajina

Metlika - Včeraj se je v metliškem hotelu Bela krajina rodilo Tekaško društvo Bela krajina (TKD Bela krajina). V vseh treh belokranjskih občinah je veliko ljudi, ki se rekreacijsko ukvarjajo s tekom, nekateri med njimi so pa že tako uspešni, da so prepoznavni tudi v slovenskem prostoru in širše.

Ravno zaradi tega so belokranjski tekači začutili potrebo po ustanovitvi društva in na pobudo znanega metliškega tekača Željka Goleša so se včeraj sestali na ustanovnem zboru. Za predsednico so imenovali Željko Janjac, za tajnico Tino Leščanec, ostali člani upravnega odbora pa so še: Željko Goleš, Janez Mavretič, Ciril Totter in Andrej Pezdirc.

»Osnovno poslanstvo in namen društva je združevanje in povezovanje posameznikov, ki gojijo zdrav način življenja ter uživajo v preživljanju prostega časa na aktiven način. Na včerajšnjem ustanovnem zboru smo se dogovorili tudi o tem, da bi organizirali strokovna predavanja za širši krog ljudi in na ta način prispevati k ozaveščanju prebivalstva o zdravem načinu življenja,« je sporočila predsednica Željka Janjac

Dodala je, da se je na srečanju porodila ideja, da člani društva, njihovi prijatelji, podporniki in vsi ljudje dobre volje, ki to želijo, pridejo 23. decembra ob 18. uri pred Metliški grad in se udeležijo prvega Božičkovega teka v Beli krajini. Edini pogoj za udeležence je rdeča Božičkova kapa in veliko dobre volje.

Na ustanovnem zboru Tekaškega društva Bela krajina je bila tudi metliška podžupanja Anica Kopinič, ki je člane pozdravila v imenu občine in jim zaželela veliko uspeha pri nadaljnjem delovanju.

‹ nazaj

Komentarji (1)

29.11.2015 1 (1) (0)OceniDStukelj 
Čestitam novem društvo. Sport je baza veselega, zadovoljnega, uspešnega in zdravega zivljenja... Veliko uspeha v startu in upam da se članstvo bo hitro gojilo...;-)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava