Ena nesreča pri Veliki Loki, druga pri višnjegorskem klancu

28.11.2015 | 20:00

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Danes ob 16.02 sta na cesti v križišču v naselju Velika Loka v trebanjski občini trčili osebni vozili. V trčenju je eno vozilo obstalo na boku na drugem vozilu. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so oba voznika odpeljali na pregled v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, stabilizirali vozili, odklopili akumulatorja, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in ga očistili, vozili postavili na kolesa in odstranili iz cestišča ter usmerjali promet.

Ob 14.03 je na avtocesti Grosuplje–Ivančna Gorica, pred višnjegorskim klancem, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo na brežini. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje, ki so zavarovali kraj dogodka, ter odklopili akumulator na vozilu. Dve poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Gorela brunarica

Zgodaj zjutraj pa je v ulici Regrča vas v Novem mestu gorela lesen brunarica v velikosti 5 x 6 metrov. V požaru je bil poškodovan notranji in zunanji del instalacije, kmetijski stroji, kolesa in elektro motorji. Objekt je zgorel v celoti. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel. Obveščene so bile pristojne službe.

Prekuhajte vodo

Komunala Trebnje obvešča vse uporabnike pitne vode iz zasebnega vodovodnega sistema Selo pri Mirni, da je zaradi povišane motnosti potrebno vodo pred uporabo v prehrambene namene prekuhavati. Obvestilo velja do preklica.

J. A.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava