Pet ranjenih v avtu, ki se je zaletel v drvarnico

29.11.2015 | 07:15

Pet ranjenih v avtu, ki se je zaletel v drvarnico

V križišču v Šentlovrencu, občina Trebnje, se je zgodaj davi ob 3.46 uri voznik osebnega vozila zaletel v drvarnico ob stanovanjski hiši. V nesreči se je poškodovalo pet oseb, od tega je ena oseba ostala ukleščena v vozilu in so jo gasilci PGD Trebnje s tehničnim posegom rešili iz vozila. Vse poškodovane so oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje in jih ob pomoči gasilcev prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci so še odklopili akumulator na vozilu, osvetljevali ter požarno in prometno zavarovali mesto nesreče, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanih in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Včeraj ob 18.14 se je v naselju Velika vas pri Krškem, občina Krško, zgodila prometna nesreča z udeležbo enega osebnega vozila. V nesreči je bila ena oseba poškodovana in prepeljana v brežiško bolnišnico. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter razsvetljevali in očistili cestišče. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Ob 18.10 sta na cesti Žužemberk-Dobrnič pri kraju Žužemberk trčili osebni vozili. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so eno poškodovano osebo odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Žužemberk so odklopili akumulatorja na vozilih, usmerjali promet, osvetljevali kraj nesreče in posuli razlite motorne tekočine.

Zaradi pregretega dimnika zagoreli tramovi

Ob 21.38 so v montažni stanovanjski hiši v Stični, občina Ivančna Gorica, zaradi pregretega dimnika zagoreli nosilni tramovi objekta. Posredovali so gasilci PGD Stična, ki so v več sobah odstranili stene iz knaufa ter pogasili požar. Gasilci so očistili dimnik, prezračili objekt ter ga pregledali s termo kamero.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije danes na področju nadzorništva Krško mesto na območju TP Krško Bohoričeva med 7. in 11. uro.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava