dolenjska

Letošnji bazar za pomoč hiperaktivnim otrokom

30.11.2015 | 11:15 | M. M.

Z lanskega bazarja... (Foto: Lions klub Novo mesto)

Z lanskega bazarja... (Foto: Lions klub Novo mesto)

Novo mesto - Bliža se praznični čas in z njim povezane prireditve, med drugimi vrsta sejmov. Lions klub Novo mesto skupaj z Rotary klubom pripravlja Dobrodelni bazar v novomeški Qlandii. K obisku vabijo to soboto, ko bodo postavili stojnico z darili za božič in novo leto.

»Izberite kakšnega, v zameno prispevajte dar za otroke in mladostnike iz dolenjske regije, ki jih pesti pomanjkanje pozornosti in hiperaktivnost. Razveselili boste dvakratno. Najbližje in otroke in mladostnike s težavami na našem koncu države,« je v vabilu Lionsov zapisal Jani Muhič.

Izkupiček letošnjega bazarja bodo namenili Posvetovalnici za učence in starše Novo mesto in jim pomagali pri nakupu naprave Play Attention, ki je namenjena otrokom in odraslim z ADHD (pomanjkljiva pozornost s hiperaktivnostjo). Omenjena naprava je vodilna tehnologija pri učni, kognitivni in vedenjski pomoči pri osebah z ADHD, saj izboljšuje ohranjanje pozornosti, zmanjšuje vpliv motenj, izboljšuje pomnjenje, omogoča hitrejše opravljanje nalog, izboljšuje spretnosti organiziranja, pomaga pri razvijanju socialnih veščin in še bi lahko naštevali.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava