posavje

Brežičani v novo leto z Letečimi potepuhi

30.11.2015 | 12:10 | M. M.

Zadnje sekunde leta bodo Brežičani odštevali v družbi Letečih potepuhov. (vir fotografij: ZPTM Brežice)

Zadnje sekunde leta bodo Brežičani odštevali v družbi Letečih potepuhov. (vir fotografij: ZPTM Brežice)

Brežičani v novo leto z Letečimi potepuhi
Brežičani v novo leto z Letečimi potepuhi

Brežice - Le še nekaj ur nas loči do najbolj veselega meseca v letu, ki tudi v Brežice prinaša bogato dogajanje za vse generacije, so danes sporočili iz brežiškega ZPTM. Zvrstili se bodo številni dogodki za najmlajše, pričakujejo pestro glasbeno dogajanje, svoja vrata bo na široko odprl grad Brežice, zaživele bodo mestne ulice, gostinski ponudniki v mestu pa že vabijo s posebno praznično ponudbo. »Čaka nas več kot 15 decembrskih dogodkov, sklepno dejanje pa bo seveda tudi letos najdaljša noč v letu, ki jo bomo v družbi prijateljev in bližnjih tradicionalno pričakali na ulicah starega mestnega jedra, s skupino Leteči Potepuhi,« dodajajo organizatorji.

Začelo se bo že jutri. Pohod z lučkami bo ob 17. uri izpred Vrtca Mavrica, pot bo vodila skozi mesto, kjer bodo najmlajši prižgali prve luči, zaključili pa bodo na grajskem dvorišču, ki bo letos prvič prav tako praznično okrašen. Da bo december res čaroben za najmlajše, bodo poskrbeli s pestro paleto dogodkov skozi ves mesec: 10. decembra se bo v mladinskem centru zgodila Pravljična dežela; otroška predstava, slikanje z Božičkom, park bodo napolnila pravljična bitja, vrača se tudi Vila Dobrih želja. Istega dne, ob 18.30 bo v parku prvič zasvetila tudi praznična okrasitev, večer pa popestrila pevka Anja Hrastovšek. 18. decembra vabijo še na Talent fest za otroke – kdo ima MC faktor?

Na gradu bo pestro to soboto, 5. decembra, ko bo na sporedu klavirski koncert Mitre Kotte, v mladinskem centru bo na ogled stand up predstava Tadeja Toša. Pestro dogajanje na gradu tudi letos obetajo praznične tržnice. Prva, tako imenovana »Tržnica z namenom«, bo v torek, 8. decembra, ko bodo med 15. in 18. uro na voljo stojnice z izdelki osnovnih in srednjih šol, ki bodo tega dne, pod pokroviteljstvom HPG Brežice, tudi okrasili novoletne smrečice. Odlična priložnost za nakup prazničnih darilc bosta tudi dve nedeljski Praznični tržnici z ognjenim programom, torej 13. in 20. decembra.

Vsako sredo ob 17. uri vabljeni na vodeni, nočni pohod na Šentvid, kjer si boste pot utirali s svetlobo bakel, se pogreli s toplim čajem, v kolikor bo vreme naklonjeno, pa ni izključeno niti nočno kepanje, sankanje ob sestopu ter druge zimske vragolije.

Za glasbo v prazničnem času bodo poskrbeli Balašević tribute band: Neki novi klinci, ki bo 26. decembra nastopil v mladinskem centru, 30. decembra pa vabljeni tudi na Gala komorni novoletni koncert klasične glasbe v brežiškem gradu, so še sporočili iz ZPTM Brežice.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava