kronika

Tudi pijani mladoletniki za volanom

30.11.2015 | 13:10 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Trebanjski policisti so minulo soboto prejeli klic o prometni nesreči pri Veliki Loki. Ugotovili so, da je prometno nesrečo povzročil 59-letni voznik avtomobila, ki je izsilil prednost 45-letnemu vozniku. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,69 miligrama alkohola (1,44 g/kg).

Mladoletnik pijan povzorčil nesrečo in še pobegnil

Istega dne nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča v Drnovem. Policisti so takoj odšli na kraj prometne nesreče, kjer je bil v vozilu poškodovan mladoletnik. Voznik in še en potnik pa naj bi s kraja prometne nesreče pobegnila. Na kraj so poklicali reševalce, ki so poškodovanega mladoletnika odpeljali v bolnišnico.

Policisti so nato ugotovili, da je povzročitelj nesreče, ki je vozil avto Nissan almera, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste, trčil v drog javne razsvetljave, se z vozilom prevrnil in pobegnil. Med vožnjo nihče ni bil pripet z varnostnim pasom. Mladoletnega povzročitelja, ki se je v nesreči prav tako lažje poškodoval, so policisti izsledili. V litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligrama alkohola (1,08 g/kg). Policisti so še ugotovili, da je mladoletnik vozil ukraden avtomobil. Trojica je slabo uro pred nesrečo avto, v katerem so bili kontaktni ključi, ukradla z dvorišča stanovanjske hiše v Drnovem. Mladoletnika bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči in tatvine. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trčil v betonski zid

V noči na nedeljo so bili policisti obveščeni, da naj bi se v Šentlovrencu zgodila huda prometna nesreča. Ugotovili so, da je 24-letni voznik avtomobila Volkswagen passat zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v betonski zid ob stanovanjski hiši. Poleg voznika so bili v vozilu še štirje potniki. Mladoletna potnica se je v nesreči hudo poškodovala, voznik in druga potnica pa sta bila lažje poškodovana. 24-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligrama alkohola (1,35 g/kg). Policisti ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Voznik začetnik pijan povzročil nesrečo

Trebanjski policisti so bili sinoči nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči v Srednjih Laknicah. Ugotovili so, da je 19-letni voznik začetnik izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligrama alkohola (1,12 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Mladoletniku zasegli neregistriran avtomobil

V bližini Otočca so policisti minuli petek ustavili mladoletnika, ki je vozil avtomobil Ford escort. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran avto. Vozilo so policisti zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Ukradli jadralno padalo

Včeraj popoldan so bili šentjernejski policisti obveščeni o tatvini jadralnega padala pri Beli Cerkvi. Oškodovanec je letel z jadralnim padalom in ga po pristanku zložil in odložil na travnati brežini. V času, ko je odšel do avtomobila, je neznanec padalo vzel in ga s tatvino oškodoval za okoli 2500 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (1)

30.11.2015 2 (2) (0)OceniAz 
Resnično me skrbi za te mlade, ki so tako neodgovorni...upam na najboljše za mladoletno sopotnico. Povzročitelju pa veliko neprespanih dni!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava