kultura

V Šentjerneju nov muzikal - Ljubezen vse premaga

30.11.2015 | 19:40 | Besedilo in foto: L. Markelj

Miro Saje, Lucija Kuntarič, Tina Lahne, Jožica Prus in Dušanka Požgaj.

Miro Saje, Lucija Kuntarič, Tina Lahne, Jožica Prus in Dušanka Požgaj.

Šentjernej - Pihalni orkester občine Šentjernej se je to jesen v sodelovanju s številnimi pevci in plesalci lotil zahtevnega projekta - muzikla belgijskega avtorja Berta Apermonta Ljubezen vse premaga. Muzikal bodo v prazničnem decembrskem času v šentjernejskem kulturnem hramu zaigrali štirikrat, 12. in 19. decembra ob 19. uri, ter 13. in 20. decembra ob 18. uri. Računajo tudi na ponovitve za šole in uprizoritve še kje drugje.

Saje in Kuntaričeva sta že dobro uigram tandem.

Saje in Kuntaričeva sta že dobro uigram tandem.

Na današnji novinarski konferenci so o muziklu spregovorili: Miro Saje, dirigent šentjernejskega orkestra, ki je povedal, da se je z omenjenim muziklom prvič srečal leta 2005 in si vseskozi želel, da bi ga udejanili tudi pri nas - muzikal je tudi prevedel iz nizozemščine; Lucija Kuntarič, ki je prevzela vlogo scenaristke in režiserke; prof. klavirja v novomeški glasbeni šoli in izkušena zborovodkinja Jožica Prus, ki dirigira priložnostnemu pevskemu zboru; ter koreografinja Dušanka Požgaj, ki bo poskrbela za plesno podobo muzikla.

V muziklu, ki bo v Sloveniji zdaj uprizorjen prvič, bo sodelovalo preko 130 nastopajočih, med njimi tudi 25 igralcev, od katerih je sedem solo pevcev, izbranih na avdiciji. Eno glavnih vlog igra predsednica šentjernejskega pihalnega orkestra in študentka muzikologije Tina Lahne, sicer domačini nastopajo v stranskih vlogah. Solo pevci so v glavnem profesionalci.

Predsednica šentjernejskega pihalnega orkestra Tina Lahne in Jožica Prus, vodja priložnostnega zbora v muziklu.

Predsednica šentjernejskega pihalnega orkestra Tina Lahne in Jožica Prus, vodja priložnostnega zbora v muziklu.

Kuntaričeva je povedala, da muzikal prinaša pomembna sporočila današnjemu človeku - o vsemogočnosti ljubezni ter drugih pomembnih vrednotah, kot so prijateljstvo, iskrenost,… Zgodba govori o Elizabeti Kloštrski (Mirjam Strmole), njeni hčeri Katarini (Tina Lahne), o županovem sinu Tomažu Globočniku (Domen Anžlovar) ter o Ani Bučarjevi (Biljana Ivanović). Vsi štirje se znajdejo v vrtincu ljubosumja, škodoželjnosti, laži in ogovarjanj v mali skupnosti nekje v sredini 16. stoletja, prav v času lova na čarovnice.

Kot je povedala programska vodja Kulturnega centra Primoža Trubarja Elizabeta Kušljan Gegič, so muzikal Ljubezen vse premaga z veseljem in ponosom uvrstili tudi v abonmajsko sezono kulturnega hrama.

‹ nazaj

Galerija (5)

LJUBEZEN- 001
LJUBEZEN- 002
LJUBEZEN- 003
LJUBEZEN- 004
LJUBEZEN- 005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava