nogomet

Krčani končali niz brez poraza, tudi krkaši brez točke

3.12.2015 | 08:30 | STA, M. M.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Krško, Celje - Nogometaši Krškega so včeraj v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 0:1 (0:1), Celjani pa so premagali novomeško Krko z 1:0 (0:0)

Koprčani so na stadionu Matije Gubca končali niz neporaženosti Krčanov, ki je trajal štiri tekme. S tem so se na lestvici, kjer zasedajo šesto mesto, malce odlepili od zasledovalcev. Pred zadnjim Krškim imajo po novem šest točk naskoka, za petim Zavrčem pa pet točk zaostanka. Junak tekme je bil sicer Jaka Štromajer, ki je za tri točke zadel že v uvodu tekme.

Natančneje v peti minuti, potem ko je Leo Štulac podal na desno stran kazenskega prostora, od tam pa je Štromajer dosegel vodilni zadetek. Primorci so bili od začetka boljši in podjetnejši, Krčani pa so počasi vzpostavljali ravnotežje, štirikrat prišli do strela, a bili vselej nenatančni. Na drugi strani so Koprčani do konca polčasa še nekajkrat poskrbeli za razburjenje pred vrati domačih.

V 39. minuti je v kazenskem prostoru Štulac žogo poslal čez gol, dve minuti zatem pa je najprej Dejan Urbanč skoraj zabil avtogol, nato pa se v gneči nista najbolje znašla Luka Vekić in Igor Gal.

V uvodu drugega polčasa so bili več pri žogi Krčani, ki pa dolgo niso konkretneje zagrozili. V 61. minuti je Tim Čeh poskusil s strelom z glavo, a je bil Kristijan Kahlina na pravem mestu. Tudi sicer ekipi nista bili posebej nevarni, to se je spremenilo šele v zadnjih 15 minutah tekme.

V 79. minuti je Čeh prišel sam pred Kahlino, a izgubil dvoboj, nato pa s "škarjicami" žogo poslal mimo vrat. Pritisk domačih je skušal unovčiti tudi Luka Volarič v 83. minuti, a s strelom iz obrata koprskemu vratarju ni povzročil posebnih težav.

Krško bo v 21. krogu v soboto gostovalo v Mariboru, Luka Koper pa bo gostila Celje.

Krško - Luka Koper 0:1 (0:1)

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 550, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Vukan (Apače) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

* Strelec: 0:1 Štromajer (5.).

* Krško: Zalokar, Sikošek, Perković (od 78. Bučar), Petric, Jakolić, Urbanč, Žinko, Volarič, Štefanac (od 47. Drnovšek), Petranić (od 46. Poljanec), Čeh.

* Luka Koper: Kahlina, Andrejašič, Memolla, Pavić, Gal, Posavac, Gabrić (od 90. Kljun), Anđelković (od 83. Radujko), Štulac, Vekić (od 77. Dedić), Štromajer.

* Rumeni kartoni: Čeh; Gal, Anđelković, Kahlina.

* Rdeči karton: /.

Odločitev o zmagovalcu padla v drugi minuti sodniškega dodatka

Dvoboj ekip iz spodnjega dela lestvice se je končal z zmagoslavjem Celja. Po izenačeni predstavi je odločitev o zmagovalcu padla v drugi minuti sodniškega dodatka, mož odločitve pa je bil Tilen Klemenčič. Celjani so po včerajšnji zmagi po točkah ujeli Novomeščane in Velenjčane, vsi so jih zbrali po 19.

Celjani in Novomeščani so dvoboj na Areni Petrol začeli zelo previdno, v prvi polovici prvega polčasa je igra v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma brez izrazitih priložnosti na eni in drugi strani. V nadaljevanju so bolj pogumno in ambiciozno zaigrali Dolenjci, med v 22. in 24. minuto pa je domači vratar Matic Kotnik zanesljivo posredoval po poskusih Josipa Fučka in Nane Welbecka. Do konca polčasa sta ekipi nadaljevali s previdno predstavo, še najbolj je po golu zadišalo v sami končnici prvega dela, ko je domači vezist Blaž Vrhovec streljal mimo vrat, Kotnik pa je bil vnovič na pravem mestu po poskusu Mihe Kostanjška.

Privrženci domačega moštva niso bili zadovoljni s predstavo svojih ljubljencev v prvi polovici tekme. Naredili so ogromno napak pri podajah, Novomeščani so zapustili veliko boljši vtis in bili konkretnejši, oboji pa so drugi polčas začeli brez rezultatske prednosti.

Celjani so že v tretji minuti nadaljevanja nevarno zapretili, po kombinirani akciji Marka Pajača in Ivana Firerja pa je Milan Spremo zgrešil popolnoma prazna novomeška vrata. Izbranci domačega trenerja Iztoka Kapušina so v začetku drugega polčasa prikazali veliko več želje in strasti v igri, Novomeščani pa so hitro vzpostavili ravnotežje na igrišču. Domača ekipa je zagrozila v 64. minuti, poskusil je Ramon Soria Alonso, gostujoči vratar Mateo Barukčič pa je zanesljivo posredoval. Šest minut kasneje je poskusil Žiga Kostrevec, a je streljal mimo vrat.

V zadnjih dvajsetih minutah sta obe ekipi zaigrali nekoliko bolj ambiciozno in veliko več tvegali, poskusa Filipa Dangubića in Welbecka sta zletela mimo Kotnikovih vrat, v 86. minuti pa je Barukčič zanesljivo ukrotil strel Blaža Vrhovca.

Odločitev o zmagovalcu je padla v drugi minuti sodniškega dodatka, po podaji Erika De Souse pa je bil v pravem trenutku na pravem mestu Klemenčič ter z glavo dosegel zmagoviti gol za Celjane.

Celje bo v 21. krogu v soboto gostovalo v Kopru, Krka pa bo v nedeljo gostila Gorico.

Celje - Krka 1:0 (0:0)

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Kasapović (Ljubljana) in Vojska (Dob).

* Strelec: 1:0 Klemenčič (90.).

* Celje: Kotnik, Kous, Vrhovec, Klemenčič, Firer, Travner, Pajač (od 72. Đurković), Osman Ali (od 56. Sunny), Spremo (od 64. De Sousa), Soria, Klapan.

* Krka: Barukčič, Bogdan, Fuček, Ejup, Kostanjšek (od 68. Dežman), Marotti, Collins, Welbeck, Perić, Kastrevec (od 89. Gliha), Dangubić (od 88. Aniekan).

* Rumeni kartoni: Firer, Vrhovec; Dangubić, Kostanjšek.

* Rdeči karton: /.

Izidi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Gorica - Rudar                1:0 (0:0)
Celje - Krka                  1:0 (0:0)
Krško - Luka Koper            0:1 (0:1)
Zavrč - Olimpija              1:2 (1:1)
Domžale - Maribor             0:0
Lestvica:
 1. Olimpija    20 14  3  3  52:16  45
 2. Maribor     20 10  7  3  44:23  37
 4. Domžale     20  9  7  4  28:14  34
 3. Gorica      20 11  1  8  32:30  34
 5. Zavrč       20  7  6  7  23:24  27
 6. Luka Koper  20  6  4 10  24:30  22
 7. Rudar       20  4  7  9  17:29  19
 8. Krka        20  4  7  9  15:29  19
 9. Celje       20  4  7  9  14:33  19
10. Krško       20  3  7 10   9:30  16

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava