odbojka

Pred sobotnim polfinalom s Calcitom

7.1.2016 | 11:35 | B. B./STA

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Novo mesto - Ta konec tedna bo v Kamniku na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije za odbojkarje, na katerem bo nastopila tudi novomeška Krka. V drugem sobotnem polfinalu se bo ob 20.30 pomerila z domačini, moštvom Calcit  Volleyball, prvi polfinale pa bo ob 15. uri med branilci naslova ACH Volley in Panvito Pomgradom.

Calcit in Krka sta v letošnji sezoni odigrala eno tekmo, s 3:1 pa so bili doma boljši Kamničani. Dolenjski odbojkarji sicer so svojo zadnjo tekmo odigrali 23. decembra, ko so v državnem prvenstvu doma izgubili z Mariborom. "Med prazniki smo uspeli sestaviti šest treningov. Nekateri več, nekateri manj, zaradi različnih obveznosti in bolezni. Zagotovo nismo v takšnem ritmu kot druge ekipe, ki igrajo tekme srednjeevropske lige, smo pa zato morda bolj željni žoge. S Kamničani dolgo nismo mogli igrati enakovredno, v zadnjih letih pa smo oboji pokazali kar nekaj dobrih medsebojnih predstav, predvsem v Kamniku. V tekmo bomo šli zato z dobrimi občutki, saj zdaj že vemo, da lahko igramo tudi proti zelo kakovostni ekipi Kamnika. Bilo bi zelo nespoštljivo do Calcita, če bi rekli, da bomo prišli na turnir samo sodelovat, na koncu bo zmagal boljši, tako kot vedno," pravi trener odbojkarjev Krke Nejc Rojc.

"Pred nami je tekmovanje, ki ob državnem prvenstvu za nas največ pomeni. Za zdaj smo na dobri poti, je pa res, da ima Krka zelo dobro ekipo. Novomeščani že nekaj sezon igrajo praktično v isti zasedbi, za nas so bili vedno neugoden nasprotnik, letos so močnejši za izkušenega prostega igralca Miho Plota in v pokalnem tekmovanju tudi za Daneta Mijatoviča in v tej zasedbi bodo še toliko bolj nevarni. Vso tekmo bomo morali odigrati na visoki ravni, brez padcev v igri," je pred sobotno tekmo s Krko povedal Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyballa, ki se je med novoletnimi prazniki zastrupil s hrano in izgubil tri kilograme. Kamničani so se do zdaj svoje edine lovorike v pokalnem tekmovanju sicer veselili leta 2001, Krka je še nima.

Tudi Panvita ne izobeša bele zastave

ACH in Panvita sta se v letošnji sezoni pomerili dvakrat, zadnjič nekaj dni pred novim letom na turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu. Tako kot na prvenstveni tekmi v Murski Soboti so tudi v Zagrebu slavili Ljubljančani, a so se morali obakrat zelo potruditi, da so prišli do zmage. Medtem, ko so se soboški odbojkarji po turnirju v Zagrebu lahko posvetili samo treningom, so devetkratni zmagovalci pokala Slovenije v Tivoliju igrali srednjeevropsko ligo. V ponedeljek so premagali Spartak Myjavo, v sredo pa izgubili s Hypo Tirol Innsbruckom.

"Panvita je dobra ekipa, vendar menim, da bi jo ob angažirani igri morali premagati. Ko smo proti njim zašli v težave, smo zato, ker nam je popustila zbranost. Vsi se zavedamo, kakšen vložek pomeni finale pokala Slovenije, zato pričakujem od svojih igralcev in celotnega strokovnega vodstva stoodstotni odnos, zbranost in motivacijo. Verjamem v nas, saj kažemo dobro formo, ki pa jo moramo podkrepiti še z zbranostjo v bloku. Nikomur ne bo lahko napadati na naš blok. Za nas je vse jasno, skromno stopamo v finalni turnir, ampak z jasnim ciljem. Šteje le zlata medalja in to je naša odgovornost," pred sobotno tekmo s Sobočani pravi Bogdan Kotnik, trener ACH Volleyja.

"Obe letošnji tekmi sta se končali s tesno zmago Ljubljančanov. Na obeh tekmah bi bil rezultat lahko drugačen, sploh na prvi tekmi v Murski Soboti, ko smo vodili že z 2:1. Mislim, da so pokalne tekme specifične, saj odloča ena tekma. Veliko bo odvisno od dnevne forme in kdo bo tekmo odločneje in bolj zbrano začel. Za zmago bomo morali dobro servirati in njihovemu korektorju Ericu Mochalskemu zmanjšati odstotek napada, da ne bo tako prodoren. Če nam to uspe, poleg našega dobre igre v napadu, lahko razmišljamo v zmagi," pa pred dvobojem z Ljubljančani meni Aljoša Bogožalec, korektor Panvite Pomgrada, ki do zdaj še ni osvojila pokalne lovorike.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava