kočevsko-ribniško

Jubilejni pasijon bo spet združil 150 prostovoljcev

18.1.2016 | 13:05 | M. M.

Utrinek z lanskega Ribniškega pasijona... (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Utrinek z lanskega Ribniškega pasijona... (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Ribnica - »Verniki iz širše kočevsko-ribniške dekanije tudi v letu 2016 pod okriljem Društva katoliške mladine Ribnica pripravljamo Ribniški pasijon, ki je gledališko-glasbena uprizoritev trpljenja Jezusa Kristusa. Tokrat bomo uprizorili Ribniški pasijon že deseto leto zapored, ki bo nekaj posebnega, saj bo nadgradnja prejšnjih uprizoritev, hkrati pa se bomo v nekaterih segmentih ''vrnili'' k preteklim devetim uprizoritvam,« je sporočila koordinatorka pri letošnjem projektu Sandra Turk.

Pri tem sodeluje preko 150 prostovoljcev kot amaterjev v igri, glasbi in ustvarjanju. Uprizoritve bodo letos potekale v kar treh različnih krajih, in sicer v Ribnici, Kočevju in Velikih Laščah.

V ribniškem športnem centru ga bodo uprizorili v soboto in nedeljo, 19. in 20. marca; v športni dvorani v Velikih Laščah bodo v ponedeljek, 28. marca, in v kočevskem športnem domu v soboto, 2. aprila.

‹ nazaj

Komentarji (6)

4.2.2016OceniMicka Kovačeva 
@Mujo: Zadrži svoj primitivni humor zase in bodi spoštljiv do tistih, ki nas uprizoritev Kristusovega pasijona nagovarja. Pohvala gre vsem, ki pripravljajo jubilejno uprizoritev za ves trud in zagnanost.
21.3.2016OceniMeho 
V stari zavezi točno piše, da so na ta način kaznovali tatove in prešuštnike. Tako bi morali danes pribiti tudi tajkune!!
21.3.2016Oceniobčan 
Na križ so nekoč pribijali "krivovernike" in kriminalce vseh vrst..... Tudi danes bi lahko ponovili to vajo.Takih imamo tooooliko.....na vodečih lokalnih in državnih položajih.
21.3.2016OceniJan 
Na križ niso pribijali, ampak navadno privezovali ljudi. Če že filozofirate nekaj.
21.3.2016Oceniobčan 
V glavnem"lepo" so jih raspeli....vsem vidne....
21.3.2016OceniJež 
V redu. Kogar zanima, pač zanima.Smešno mi pa je, da so na pričujoči fotografiji vsi oblečeni nekako v stilu tedanjega časa, le " jokajoča Marija Magdalena" nosi sodobna , morda celo butična oblačila , solzice pa si briše s Paloma robčkom ;-))! Če bi bilo fotografij kaj več, potem bi bilo mogoče opaziti tudi kak Rolex na roki rimskega vojaka ali pa visoke petke na nogah jokajočih žena ... Dejte se mal bolj potrudit no ;-))! Da vse skup ne izpade kot zakasnela pustna prireditev!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava