kočevsko-ribniško

Razstava oblikovalca Janeza Mesariča

22.1.2016 | 11:45 | M. L.-S.

Razstava oblikovalca Janeza Mesariča bo v ribniški galeriji na ogled do 21. februarja. (Foto: M. L.-S.)

Razstava oblikovalca Janeza Mesariča bo v ribniški galeriji na ogled do 21. februarja. (Foto: M. L.-S.)

Ribnica - V Galeriji Miklova hiša so sinoči odprli razstavo Janez Mesarič + -. Na razstavi se oblikovalec Janez Mesarič iz Ljubljane ribniškemu občinstvu predstavlja z raziskovalnim projektom oblikovanja svetil. Ribniška galerija je razstavo pripravila v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje iz Ljubljane, kustodinja muzeja Špela Šubic pa je razstavo tudi odprla.

Mesarič, čigar predniki izvirajo iz Ribnice, sicer na ribniški likovni šoli LICE poučuje industrijsko oblikovanje, bil pa je tudi pobudnik blagovne znamke za ribniške suhorobarske izdelke Ribrand, ki jo je izdelal njegov oblikovalski studio Mashoni v sodelovanju z Rokodelskim centrom Ribnica.

Kot je povedala Špela Šubic v predstavitvi avtorja in razstave, je Janez Mesarič kot oblikovalec še posebej občutljiv na fenomen »proizvodnje smeti«, ki je dandanes eden najbolj perečih svetovnih problemov. »Tudi v tej luči gre jemati njegovo tokratno raziskavo svetil. Subtilna odmerjenost svetlobe, redka kvaliteta, ki jo v trenutno aktualnih krasitvah mest pogosto pogrešamo, je lahko iztočnica za preizpraševanje o predmetih, ki jih posedujemo, in tistih, ki jih zares potrebujemo,« je povedala. Razstava bo na ogled do 21. februarja.

‹ nazaj

Galerija (13)

mesarpom001
mesarpom002
mesarpom003
mesarpom004
mesarpom005
mesarpom006
mesarpom007
mesarpom008
mesarpom009
mesarpom010
mesarpom011
mesarpom012
mesarpom013

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava