kolesarstvo

Kump sedmi na zadnji etapi

24.1.2016 | 11:00 | B. B./STA

Marko Kump (Foto: I. V., arhiv DL)

Marko Kump (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Novomeščan v vrstah italijanskega moštva Lampre-Merida Marko Kump je na zadnji etapi dirke svetovne serije po Avstraliji, ki se je danes končala na ulicah Adelaidea, zasedel sedmo mesto. Njegov moštveni kolega Luka Pibernik je bil 22., oba sta v cilj prišla v času zmagovalca Avstralca Caleba Ewana (Orica-GreenEdge). Dirko je sicer še četrtič dobil njegov rojak in moštveni kolega Simon Gerrans.

Kump je v razvrstitvi osvajalcev točk končal na 14. mestu, na 14. mestu pa je v skupni razvrstitvi mladih kolesarjev pristal tudi Pibernik (skupno 59.). Najvišje uvrščeni kolesar Lampreja Italijan Diego Ulissi je bil skupno 11., tretji Slovenec na dirki, Primož Roglič (LottoNL-Jumbo),  je odstopil po padcu na začetku predzadnje etape.

Avstralci so povsem dominirali na domačem Touru, saj so ob skupnem zmagovalcu dobili tudi vseh šest etap. Kolesarji avstralske ekipe Orica-GreenEdge ničesar niso prepustili naključju, Ewan je bil najmočnejši v sprintu ter tako osvojil še drugo etapno zmaga, skupaj pa četrto svojega moštva na dirki.

Gerrans je ključno delo, ki ga je pripeljalo do rekordnega četrtega naslova skupnega zmagovalca dirke Tour Down Under, opravil na peti etapi, tako da je na zadnji 90-kilometrski preizkušnji v okolici Adelaide skrbel le, da je končal s časom zmagovalca etape in v glavnini na 11. mestu.

Drugo in tretje mesto na etapi sta pripadli Avstralcu Marku Renshawu (Dimension Data) in Italijanu Giacomu Nizzolu (Trek-Segafredo). V skupni razvrstitvi je bil Avstralec Richie Porte (BMC Racing Team) drugi z zaostankom devetih sekund, Kolumbijec Sergio Henao (Sky) pa tretji z zaostankom 11 sekund.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava