Belokranjci razočarani nad neodzivnostjo Varuha

25.1.2016 | 10:15

Pobudniki ustavne presoje sedanjega načina varovanja državne meje. (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Pobudniki ustavne presoje sedanjega načina varovanja državne meje. (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Črnomelj, Ljubljana - »Minila sta že skoraj dva meseca, odkar smo Varuhu človekovih pravic podali predlog pobude za vložitev zahteve za oceno ustavnosti oziroma zakonitosti 8. čl zakona o nadzoru državne meje,« so sporočili pobudniki ustavne presoje postavitve žičnate ograje ob meji.

Zaradi po njihovem prepričanju »skrajno neodgovornega in državljansko nespoštljivega odnosa, ki se kljub našim večkratnim opozorilom nadaljuje z Varuhovo neodzivnostjo in molkom, vas vabimo na predstavitev javnega pisma, s katerim ponovno pozivamo Varuha, da končno začne, sicer z neopravičljivo zamudo, izpolnjevati zakonsko določene dolžnosti do pobud državljanov.«

Svoja stališča bodo pobudniki predstavili danes dopoldne pred poslopjem urada varuha v Ljubljani, so v skupnem vabilu sporočili Božidar Flajšman, Dušan Plut, Stanko Štrajn in Peter Črnič, ki so svojo pobudo sredi decembra lani predstavili na metliškem kopališču.

M. M.

Komentarji (3)

27.1.2016 2   (2)   (0)   Ocenifranc 
kaj jokajo,kaj jokajo,težijo non-stop!!kako so tisti razočarani nad ministri,ki nimajo kaj jesti,nimajo službe....banda,sam za sebe skrbijo,tudi violeta in njej podobni,tolk obljubljali,nazadje pa absolutno nič naredili,za belokranjski folk!sramota,da večje je ni!!
6.2.2016Ocenibelokranjec xy 
noben od teh mene ne zastopa oni zastopajo sami semi sebe TUDI SAMO SEBE IMAJO RADI
7.2.2016 1   (1)   (0)   Ocenilojz iz podgurja 
razen teh pajacev, ki so plačani da delajo zdraho, nisem videl da bi belokrajinci kje množično protestirali proti žici.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava