mladi dopisnik

Učenci OŠ Dragotina Ketteja v TV oddaji Dobro jutro

27.1.2016 | 12:50 | Darinka Pirc, prof., OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto

Učenci OŠ Dragotina Ketteja v TV oddaji Dobro jutro
Učenci OŠ Dragotina Ketteja v TV oddaji Dobro jutro
Učenci OŠ Dragotina Ketteja v TV oddaji Dobro jutro

Novo mesto - V torek, 19. januarja, smo učenci in učitelji naše šole obeležili 140-letnico rojstva Dragotina Ketteja na prav poseben način. Bili smo gostje v oddaji Dobro jutro Televizije Slovenija.

Že zelo zgodaj zjutraj smo se odpeljali v Ljubljano na Prešernov trg. Tam nas je pričakala televizijska ekipa z dvema snemalcema in novinarko Nadjo Zobec. Ker je potekala oddaja v živo, časa za vajo ni bilo veliko. Najprej smo zapeli Kette rep, nato je učiteljica Jasna Banovec predstavila ustvarjalne dejavnosti na naši šoli in izdelke, ki smo jih prinesli s seboj. Novinarko je zanimalo tudi, kaj vemo o pesniku. Med učenci je našla sogovornika Gašperja Ljubija, ki je zelo suvereno odgovarjal na vsa njena zvita vprašanja.

Na koncu je ravnateljica Vida Marolt predstavila našo šolo in povedala, kako se pri nas spominjamo Dragotina Ketteja. Vsako leto 19. januarja praznujemo dan šole, kajti 19. januarja 1876, torej pred 140 leti, se je na Premu pri Ilirski Bistrici rodil pesnik in pisatelj Dragotin Kette, po katerem naša šola nosi ime. Šola je uradno dobila ime OŠ Dragotina Ketteja leta 1985, torej pred 31 leti, ko je bil pred šolo postavljen pesnikov doprsni kip, ki ga je zasnoval arhitekt Savinjšek. Naš prispevek v oddaji smo zaključili s Kettejevo pesmijo Teci, teci reka.

Ker je bilo zelo mrzlo, smo se po končanem nastopu pogreli s toplim čajem, nato pa smo se peš odpravili v RTV hišo. Videli smo, kako poteka oddaja Dobro jutro v studiu, kje snemajo Male sive celice in Ribiča Pepeta, nato pa še prostor za režiserja oddaj, kjer se nismo mogli načuditi, koliko različnih računalnikov in ostalih tehničnih pripomočkov je potrebnih za eno samo oddajo.

Obogateni z enkratno izkušnjo smo se polni lepih vtisov vrnili v šolo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava