košarka

Krka v četrtini finala s Helios Sunsi

29.1.2016 | 08:35 | B. B.

Foto: B. B., arhiv DL

Foto: B. B., arhiv DL

Novo mesto - Košarkarska zveza Slovenije je opravila žreb zaključnih bojev v pokalu Spar. Ta je določil, da se bodo v četrtfinalu pomerili Helios Suns - Krka, Šenčur Gorenjska gradbena družba - Tajfun, Union Olimpija - Zlatorog in Lastovka - Hopsi Polzela.

V tej sezoni je sistem tekmovanja nekoliko spremenjen - najboljših osem ekip se bo namreč po sistemu dveh tekem, doma in v gosteh, pomerilo 16. in 17. februarja, finalni turnir četverice pa bo v ljubljanski Hali Tivoli 19. in 21. februarja.

Če bo Krka boljša od Heliosa se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem dvoboja Šenčur : Tajfun. "Tudi letos imamo pri Krki visoke cilje in tudi v tokratnem Pokalu Spar gremo na končno zmago. Če želiš osvojiti naslov, moraš premagati vse, s katerimi se srečaš in upam, da se nam bo izteklo po željah," je po žrebu povedal direktor Krke Miro Župevc.

Lado Gorjan, direktor Helios Suns, dodaja: "V našem klubu smo si na začetku sezone postavili visoke cilje v vseh tekmovanjih, tudi Pokalu Spar, v katerem se bomo v četrtfinalu pomerili z izjemo močno Krko. Sistem v tej sezoni je morda nekoliko bolj naklonjen favoritom, saj sta v četrtfinalu na sporedu dve tekmi, a vseeno upam, da bomo mi tisti, ki se bomo uvrstili v polfinale."

Žreb sta predsednika, Košarkarske zveze Slovenije Matej Ejavec in uprave podjetja Spar Igor Mervič, izkoristila za podaljšanje sponzorske pogodbe. Tako bo Spar tudi šestnajsto leto zaporedoma pokrovitelj tekmovanja, v katerem je letos nastopilo 58 ekip iz vseh koncev Slovenije.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava