košarka

Anzulović navijače povabil v domačo dvorano

30.1.2016 | 08:30 | M. M.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Novo mesto - »Čaka nas zelo težka tekma proti Igokei, ki zadnje čase igra v vrhunski formi. So dobro vodeni in zelo neugodni, saj cela peterka zna zadeti tudi mete za tri točke. Vseskozi spreminjajo obrambo in s tem lahko zmotijo nasprotnika. Mi bomo pripravljeni na tekmo. Motijo nas sicer viroze in poškodbe in upam, da bomo lahko sestavili moštvo, ki bo kos Igokei,« je pred današnjim obračunom v dvorani Leona Štuklja dejal novi trener krkašev Vladimir Anzulović in dodal: »»Pozval bi naše zveste navijače, da nam pomagajo v težkem boju za obstanek. Prepričan sem, da jih moji fantje ne bodo razočarali in da jih bodo s svojo borbenostjo in pravilnim pristopom na tekmi prepričali, da nas v velikem številu spremljajo tudi do konca sezone.«

Današnji dvoboj med košarkarji Krke in Igokee bo jubilejni, saj se bodo pomerili skupno desetič v ABA ligi, so sporočili iz kluba. V minimalnem vodstvu v zmagah je Krka, ki je dobila pet tekem, tudi zadnjo v Laktaših, ko je bilo 65:54. Obe moštvi sta od takrat zamenjali trenerja, Igokeo pa sta okrepila tudi dva nekdanja Krkaša: Dušan Katnić, ki je letošnjo sezono začel prav v dresu Krke, in Chris Booker, ki je z Novomeščani osvojil dva naslova slovenskega državnega in pokalnega prvaka ter pokal Eurochallenge.

Krkaši imajo težave z velikim številom obolelih igralcev, tako da med tednom v pokalu FIBA proti Kataji Basket niso igrali Stefano Sinovec, Luka Lapornik, Matic Rebec in Jure Ritlop. V zelo pomembni tekmi proti Igokei zagotovo ne bo igral Sinovec, ostali pa naj bi bili nared.

»Spet nas čaka težka tekma. Smo v težkem položaju, tako da je vsaka zmaga še kako pomembna. Dali bomo vse od sebe ter skušali z agresivno igro tako v obrambi kot v napadu priti do uspeha,« je rekel Matej Rojc, kapetan Krke.

Tekma s bo začela danes ob 17. uri, predšolski in osnovnošolski otroci imajo tudi tokrat prost vstop.

‹ nazaj

Komentarji (2)

30.1.2016Oceniido 
dokler bomo plačevali 6€ za vstop, poleg tega pa bomo gledali poraz za porazom, ni treba vabit, hvala...
30.1.2016OceniSamo 
Najbrž si mislil na hitrostno balinanje ali kaj takega. Košarkarji Krke zmagujejo. V sredo so premagali finske prvake, danes pa bosanske. Dve zmagi zapored.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava