odbojka

Prvi del zaključili s porazom v Ljubljani

31.1.2016 | 09:00 | I. V./STA

Tudi tokrat proti ACH odbojkarji krke niso imeli nobenih možnosti. (Foto: I. V./arhiv DL)

Tudi tokrat proti ACH odbojkarji krke niso imeli nobenih možnosti. (Foto: I. V./arhiv DL)

Novo mesto - Odbojkarji Krke so v Ljubljani brez vsakih možnosti izgubili tekmo z državnimi prvaki in prvi del prvenstva končali na osmem mestu. Tekmovanje v prvi državni ligi bodo tako nadaljevali v zeleni skupini, kjer se bodo s Šempetrom, Žirovnico in Fužinarjem pomerili za dve mesti, ki vodita v končnico oziroma se skušali izogniti enemu od zadnjih dveh mest, ki pomenita neposredni izpad iz lige oziroma uvrstitev v dodatne kvalifikacije za obstanek z drugouvrščeno ekipo druge lige.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija so odbojkarji ACH Volleyja brez kakršnih koli težav prišli do nove zmage in potrditve prvega mesta pred nadaljevanjem v modri skupini. Tudi proti Krki so igrali na ravni zadnjih tekem, od gostov iz dolenjske prestolnice pa so bili boljši v vseh elementih. Prav vseh nizih so praktično od začetka do konca nadzorovali položaj, gosti so bili v vodstvu le na začetku prvih dveh nizov.

V prvem so kljub dobri igri Samuela Walkerja, ki je po nekaj tekmah spet dobil priložnost za igro v prvi postavi (od standardnih sprejemalcev je tokrat počival Andrej Flajs), dosegel štiri od prvih petih točk Ljubljančanov, domači, pri katerih je igro tokrat organiziral Rok Satler, zaostajali s 4:5, as Erica Mochalskega pa je napovedal, da bodo stvari hitro prevzeli v svoje roke. Ob prvem tehničnem odmoru je bilo 8:5, ob drugem 16:11, po dveh točkah Sergeja Drobniča, najbolj razpoloženega moža v dolenjski vrsti, so gosti še znižali na 16:13, po asa Jana Kozamernika in vodstvu s petimi točkami razlike pa je bilo jasno, da bodo domači niz dobili, da so ga dobili prepričljivo pa sta poskrbela Jernej Terpin s servisi in Diko Purič z dobro igro v bloku in asom pri zadnji točki.

Začetek drugega niza je bil podoben prvemu, gosti so še vodili s 4:3. Servisi Terpina pa so poskrbeli, da so domači hitro prišli do zanesljivega vodstva, blok Puriča je pomenil izid 10:5. Do konca niza je razlika samo še rasla. Tako, kot je rasla od začetka do konca tretjega niza. S servisi Stjepana Jurića, ki je zamenjal Kozamernika, so povedli z 9:2, po asu Mochalskega 12:4, že takrat je bilo jasno, da je tekma odločena.

ACH Volley - Krka 3:0 (18, 16, 15)

ACH Volley: Flajs, Jereb, Kozlowski, Kozamernik 2, Walker 13, Purič 10, Ledinek, Satler 1, Pleško, Jurić 4, Donik, Mochalski 14, Terpin 11, Koncilja.

Krka: L. Brulec 4, Ožbalt, G. Erpič 1, Vrhovšek 1, Kosmina 2, U. Erpič, Drobnič 9, Pucelj 1, Bregar 4, Klobčar, Turk 4, Plot.

Lestvica: 1. ACH Volley 48, 2. Calcit Volleyball 43, 3. Panvita Pomgrad 36, 4. Maribor 31, 5. Triglav Kranj 30, 6. Salonit Anhovo 29, 7. SIP Šempeter 21, 8. Krka 18, 9. National Žirovnica 9, 10. Fužinar Metal Ravne 5.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava