Tretje županjino vino je rumeni muškat družine Vrtin

2.2.2016 | 11:40

Z lanske razglasitve v Črnomaljski kleti... (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Z lanske razglasitve v Črnomaljski kleti... (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Črnomelj - Društvo vinogradnikov Črnomelj je letos že tretjič zapored izvedlo natečaj za izbor Županjinega vina 2016. Do roka, ki se je iztekel minuli torek, so prejeli deset vzorcev vin, ocenila jih je sedemčlanska strokovna komisija, ki ji je predsedoval Andrej Bajuk, vodja enološkega laboratorija pri Kmetijsko-gozdarskem zavodu Novo mesto..

Najvišjo oceno (17,80 točke) je dobilo vino rumeni muškat, letnika 2015, ki ga je pridelala družina Vrtin iz Doblič pri Črnomlju.

To vino bo prejelo prestižni naziv Županjino vino 2016, in sicer v četrtek, 25. februarja v Črnomaljski kleti, je sporočil tajnik društva Jaka Birkelbach.

Protokolarno županjino vino so na pobudo društva prvič izbrali pred dvema letoma. Šlo je za sivi pino, pozna trgatev, letnik 2013 družine Hoznar iz Ručetne vasi, lani pa je laskavi naziv dobil polsladki rose, letnik 2014, ki ga je iz modre frankinje donegovala družina Bahor s Tanče Gore.

M. M.

Komentarji (3)

2.2.2016–1   (0)   (1)   Ocenicrnomaljc 
a zna ta kaj drugega delat kot se svaljkat in slikat?
3.2.2016Oceniekolog 
V torek 9.2. popoldan imajo vsi župani v regiji zaradi spornih dogajanj na CEROD-u, z okoljevarstveno organizacijo sestanek, kot se govori samo Belokranjskih županj ne bo, ki jih noben ne sme nadomeščati! Čudno !
3.2.2016OceniSvetnik-ca 
Za te gospe CEROD ni zanimiv, ker tam smrdi, problem je ker tudi v njihovih papirjih smrdi, baje bodo kar škornje obuli, potem pa v obdelava v pisarni, kot zgleda so stvari alarmantne.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava