kronika

Kadilo se je na podstrešju ZD; zbil kolesarja in odpeljal

3.2.2016 | 07:00 | M. K.

Kadilo se je na podstrešju ZD; zbil kolesarja in odpeljal

Na cesti Gomila-Brezovica pri kraju Hudeje, občina Trebnje, je včeraj ob 11.30 uri voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste in se prevrnila na streho. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so poškodovano voznico oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in pomagali policistom. Delavci komunalnega podjetja so počistili razlite motorne tekočine.

Ob 22.37 je na cesti Zidani most–Radeče v občini Radeče vozilo zbilo kolesarja in odpeljalo s kraja nesreče. Prvo pomoč so mu nudili krajani. Reševalci NMP Laško so poškodovanca oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Kadilo se je v ZD

Ob 9.31 se je na Cesti krških žrtev, v Krškem zaradi močnega dima na podstrešju ZD Krško vklopil javljalnik požarov. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, evakuirali so osebe iz objekta, s termo kamero opravili pregled prostorov, jih prezračili in odklopili del elektrike v objektu. O škodi ne poročajo.

Požari v naravi

Ob 14.42 je na Mirnopeški cesti v Novem mestu pod daljnovodom gorelo grmičevje, podrast in stelja. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na površini 200 kvadratnih metrov.

Ob 17.07 je na Grajski cesti v Kostanjevici na Krki zagorela suha trava na površini 300 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Kostanjevica na Krki in Prekopa.

Ob 16.36 je na rudniških sipinah v Kočevju zagorela trava. Zaradi vetra se je požar razširil po površini okoli 11 hektarov. Pogasili so gasilci PGD Kočevje, Šalka vas in Stara Cerkev.

Težave z vodo

Ob 13.30 je prišlo na območju Črnomlja v Ulici 21. oktobra in Ulici Moše Pijade do okvare na cevovodu, zato je bila prekinjena oskrba s pitno vodo. Napako so odpravili delavci Komunale Črnomelj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava